user-image
Okänd
Annat

Hej! Tjej, 17 år. Lidit av både Anorexi och Bulimi. Två år av allvarlig anorexi och sedan 3-4 år ca, har bulimin tagit järnhand i mig. Har inte fått hjälp förutom första året av anorexin. No more… Jag tänker och tänker jusst nu om det är värt att lida ca ett år (10 månader..) och sedan söka annan hjälp en BuP när jag fyllt 18?! Min kropp har verkligen tagit stryk, men är normalviktig jusst nu. Är en himla! periodare…. Kan väga helt normalt en vecka som bestått av några få måltider som inte behållts. sedan efter 1-2 veckor kan jag vara riktigt underviktig. Ingen balans här inte… Kan man få nån slags Eppelepsi av Bulimin? För har den senaste tiden fått "anfall" med svimmningar och kramper… Kan det vara hjärtat som spökar igen? Varför ska det vara så svårt att få hjälp vid Bulimi???! Man är minst lika sjuk som en anorektiker även om det inte syns lika mycket… Vart ska jag vända mig, vill inte att familjen ska ha någon inblandning alls. Har en Väldigt komplicerad familjesituation… Finns det någon som hällst möjlighet med det när man är under 18? I västerbotten.. umeå… Kram, hoppas på svar!. Tycker det är super att denna sida finns.


SVAR

Hej fina tjejen!

Givetvis mår man lika dåligt oavsett vilken ätstörning man än har eftersom det är i tankarna det gör som mest ont. Jag är ledsen för din skull om det är så att du upplevt att du behandlats annorlunda för det är inte meningen.
Jag tar hänsyn till att du verkligen inte vill berätta för familjen men som du förstår så är det svårare att söka den hjälp jag rekommenderar varmast alltså en ätstörningsenhet (alla ligger på http://www.abkontakt.se under sök vård) utan deras vetskap.
Utan deras vetskap så kan du vända dig till en samtalskontakt på tex ungdomsmottagningen.

Jag vill att du tar hjälp så att du iaf har något stöd.

Du är värd att få må bra med dig själv och kroppen!

All värme och styrka!

Stor kram, Catherine

Visningar : 179