user-image
Okänd
Annat

Hejsan, jag går färsta året på gymnasiet och har en pojkvän sen 2 och ett halvt år tillbaka. Jag brukar aldrig bry mig om andra killar eller ens kolla lite på dom. Men sen jag började på min nya skola har jag blivit väldigt intresserad av en kille. Han går en helt annan linje och vi ses därför bara på luncher och rasterna. Jag har aldrig vågat säga någonting till honom, jag har inte ens sagt hej. Vi har inte en enda gemensam vän. Men jag känner på mig att det är någonting speciellt med han och jag vill ta reda på vad. Men jag vågar ju inte.. Och jag vet att det är fel av mig att vara intresserad av en annan kille när jag har pojkvän. Det har bara blivit så. Jag vet inte vad jag känner för honom längre. Ibland tror jag att vi bara är tillsammans för att ingen av oss vågar göra slut. Men på ett sätt har jag ändå känslor för honom. Och jag har sagt att jag vill ta en paus och ta reda på vad jag känner man han svarar alltid "antingen är vi tillsammans eller så är vi det inte". Så en paus är inte ens ett alternativ, i hans värld. Och jag vet att om jag säger att jag vill ta en paus så kommer det ta slut på riktigt och då kommer jag antagligen bara vilja ha honom. Men jag är mest intresserad av hur jag ska kunna ta kontakt med den här andra killen som knappt har sett mig. Han ser bara förbi mig hela tiden, fast jag vill att han ska se mig. Jag vill lära känna han, men jag vet bara inte hur. Det känns bara som att jag skämmer ut mig hela tiden.


SVAR

Hej,

Det du beskriver är inte så ovanligt, så du är inte ensam om det.

Ibland tar kärlek slut och det är tyvärr inte så mycket vi kan göra åt det. Du skriver att du ibland funderar på om du och din kille är tillsammans för att ingen av er orkar göra slut. Vad är det som får dig att tänka så? Är det på grund av den här nya killen eller har det känts så tidigare?

Att göra slut och försöka få kontakt med den nya killen är förstås riskabelt. Han kanske inte ens vet att du finns, och du vågar inte ta kontakt.

Jag tror att det är viktigt att du funderar igenom vad du vill, och inte bara gör slut för den andra killens skull. För precis som du säger, du kanske ångrar att du gör slut och sen vill ha tillbaka din pojkvän. Det kan blir jobbigt och smärtsamt för er båda.

Om du känner att du inte vill vara tillsammans med din pojkvän längre, så är det en sak. Den andra killen är en helt annan sak. Försök tänk på vad du vill ha ut av din relation med din pojkvän, och känner du att den relationen inte är värd att bygga vidare på, så är det dags att göra slut oavsett andra killar.

Jag kan inte ge dig svaret på vad som är rätt och fel, utan det måste du komma fram till själv.

Visningar : 404