user-image
Okänd
Annat

Hej, jag är en tjej på 17år. allt börja för ett och halvt år sen cirka jag börja må dåligt över min kropp eftersom enda sen ettan här jag blivit mobbad. Jag fick bulimi och gick ner väldigt mycket i vikt sen nu här jag gått upp lite igen och jag känner mig jätte tjock jag hatar verkligen mitt utseende och allting på mig. Min mamma slår mig varje dag typ och jag bråkar jämt med henne, min pappa och jag har inte så bra relation eftersom han och jag bråkar också mycket. Och han skapade jätte mycket problem för familjen när han ville skilja sig, han knarkar och är alkolist, jag orkar inte ha det så och vet inte vad jag ska göra längre. Tacksam för svår


SVAR

Det du beskriver är tyvärr väldigt vanligt problem efter långvarig mobbning. Sin självkänsla går rakt ner i botten. Det är viktigt att du försöker jobba på din självkänsla. Det kan man göra genom att skriva ner positiva saker om sig själv och sedan ha den så man ser den varje dag. Man kan även se sig i spegeln och se dom positiva delarna man har, man kanske gillar sina ögon. Behöver alltså inte vara stora grejer, men något hittar man om man verkligen försöker. Du kan även läsa Mia Törnbloms böcker om självkänsla. Man kan även skriva ner 3 saker man tyckte var positivt med dagen, man kanske lyckades ta tag i städningen som man skjutit upp länge.

Att du bråkar med dina föräldrar gör nästan alla i den ålder du är. Dock har din mamma ALDRIG rätt till att slåss. Du ska inte behöva utsättas för det. Det är mycket allvarligt och är viktigt att du talar om för någon nära, kanske vän eller liknade. Jag är säker på att någon i din närhet finns och försöker förstå problemet du har. Du bör ju även bearbeta allt som hänt dig i form av terapi hos kurator/psykolog, där man går regelbundet. Du ska inte skämmas för dina problem, det är inte ditt eget fel! Jag tycker du bör ta kontakt med soc, för det kan vara så att dina föräldrar inte klarar av att ha dig kvar just för att de har själva problem. Då kan man få komma till tex fosterhem eller akuta hem, vilket ibland kan leda till att föräldrarna inser mer av vad de gjort/gör.

Du ska inte låta detta fortsätta, för det leder bara till något värre. Försök hitta någon i din närhet, som du litar på!

Visningar : 384