user-image
Okänd
Tjej ,12 år

Hej! Min kompis har slutat äta!! hon äter inte i skolan och inte när vi kommer hem efter skolan , bara pytte lite. Jag säger att hon ska äta mera. för man mår inte bra annar osv. men hon bryr sig inte( vi är skit bra kompisar och kan prata om allt ) Hon bara sitter med och tittar på när alla anndra äter :O jag börjar bli värligt orolig för henne, det kanske låter lite gammaldags och så… men jag gillar henne skit mycket som kompis och jag vill inte henne något illa!!


SVAR

Hej fina kompisen!

Förstår att du blir orolig. Peppa henne på att berätta. Du har rätt att vara orolig och "jobbig" i den här situationen. Försök att berätta att du finns där om hon vill prata, och fortsätt som du gör nu alltså att informera henne om att sluta äta inte hjälper till någonting och att det är en farlig väg som kan leda till flera års sjukdom. Ge henne gärna tipset om att man på torsdagar 20-21 kan chatta med mig på abkchatt@hotmail.com . Man kan vara anonym och jag kan ge henne tips och stöd.
En sak som är superviktig är att du inte dras in i detta och blir för orolig. Ibland när man är superbra kompisar så kan man bli väldigt orolig men det är viktigt att du tar stöd av någon nära om du känner att det blir för jobbigt för dig.

Var superrädd om dig!

Stor varm kram, Catherine

Visningar : 141