user-image
Okänd
Tjej ,16 år

hej jag är en tjej som ska fylla 17 i år och är ca 170 lång. jag har en tendens att alltid hoppa över lunchen, både hemma och i skolan. jag äter dock någon macka eller sallad. men aldrig den riktiga maten. jag klarar inte av det. har inte klarat av det sedan åttan och går nu första året i gymnasiet. jag vet inte varför men jag klarar inte av att äta det. jag har även svårt att äta middagen. bara frukosten jag klarar av att äta som jag ska. jag lämnar också middagsbordet även om jag inte är mätt och tar sedan en macka eller liknande senare mot kvällen. vet dock inte vad detta beror på?


SVAR

Hej tjejen!

Jag tror att du vet bättre än jag vad detta beror på. Är det kanske så att du får ångest om du äter? Är det kopplat till känslor kring maten som gör att du inte äter ordentligt med mat och inte "riktig" mat?

I så fall behöver du ta hjälp för detta snarast. Det är inte meningen att du ska gå hungrig eller bära på massa känslor som gör ont.
Läs gärna mina andra råd till drabbade. Ta gärna kontakt med en terapeut snarast. Antingen i skolan, hos ungdomsmottagningen eller om problemet är större än du vill erkänna för dig själv eller här med en ätstörningsenhet. Läs gärna mer på http://www.abkontakt.se

Du är värd att få må bra, äta och njuta fina du!

Var superrädd om dig!

Stor kram, Catherine

Visningar : 116