user-image
Okänd
Tjej ,11 år

Hej kan det vara så att man helt enkelt är ett misstag som gud skapade av mistag för jag känner mig som det och jag är rätt säker på det också för jag ber ganska ofta men inget händer och mitt liv går från toppen till botten hela tiden och jag fattar inte varför, vad ska jag gör och hur ska jag tänka när det känns såhär, är det pågrund av gud eller mej?


SVAR

Hej!
Nej, det kan inte vara så att du är ett misstag. Du är alldeles för fantastisk och avancerad för att vara ett misstag. Varje människa är ett underverk. Du är en världsmästare, världsmästare på att vara den du är.

Du är 11 år, snart 12. Du är på väg in i puberteten. Det händer en massa saker i kroppen men också i tankarna. Det är din identitet som formas alltmer. Det finns frågor som surrar i ditt huvud som handlar om vem är jag egentligen, vad vill jag osv? Jag vet inte om du är medveten om det. Men frågorna finns där i bakhuvudet vare sig vi vill det eller inte.

Det är inte enbart Gud och det är inte enbart dig som det beror på att livet går upp och ner som berg-och-dalbana. Det är livet det beror på. Skolorna eller kyrkorna borde ha en plats där man får ställa de frågor och samtala om just de frågor som man tycker är viktiga och svåra just nu. Har du någon att samtala med? Du kan göra lite efterforskningar bland kompisar eller i familjen. Kanske upptäcker du att det finns fler som vill dela livets berg-och-dalbana med någon.

Jag tror bönen är viktig även om det inte "händer" någonting. Böner kan ändå hjälpa på flera olika sätt.
Bönen är ett slags hoppets språk. Man hoppas att det ska bli bättre eller åtminstone annorlunda. När man hoppas blir man starkare.
Bönen håller relationen till skapelsen och Gud vid liv. Bönen påminner om att någon ville mitt liv och att just mitt liv är oändligt värdefullt.

Man kan be för andra och påminna sig om att det nog finns fler som har det just som jag. Tänk, det är kanske fler som ber för varandra just nu fast man inte vet om det.
Din bön kan vara värdefull för någon annan. Man kan be för andra människors skull. På så sätt blir din bön värdefull.
I bönen är man aldrig ensam. Man är alltid minst två.

Fortsätt och be, och i bönen kan man försöka tacka för något som har varit bra idag. Det är sätt att upptäcka att den här dagen kanske har varit lite bättre än man först trodde.

Hälsningar
Anders Hedman

Visningar : 245