user-image
Okänd
Annat

hej, jag tycker jag är riktigt tjock men alla säger att jag är för smal.. jag är 158,5 cm och jag väger xx,x kg är de normalt ? jag tycker jag är för tjock och har för mycket fett men alla blir arga på mig när jag inte äter något i skolan och om jag äter något sen går jag alltid utan för skolan och springer upp och ner på backen bredvid skolan.. jag vet inte vad jag ska göra..


SVAR

Hej fina du!

Nej du är långt ifrån överviktig. Din övervikt sitter enbart i ditt huvud. Jag rekommenderar varmt att du tar tag i detta. Du växer och utvecklas fortfarande så det är extra viktigt.
Du är värd att få må mycket bättre. En ätstörning grundar sig i en låg självkänsla, att man inte tycker att man är värdefull både inuti och utanpå precis som man är. Ta hjälp så att du kan reda ut det som i dagsläget gör ont och komma till bukt med maten.
Berätta för dom därhemma, ta sedan kontakt med en ätstörningsenhet eller Bup. Vissa tycker att det är väldigt jobbigt att berätta för exemelvis mamma och pappa, ta då gärna stöd av någon kompis eller av en skolkurator.

Du är värd så oerhört mycket mer!

Stor varm kram, Catherine

Visningar : 189