user-image
Okänd
Annat

HejHej.. Jag har lite funderingar angåended träning. Det är såhär att jag tränar 7 dagar i veckan. 2 dagar mycket hårt. Mitt schema ser ut såhär: Måndag: Kickboxning tisdag: Submission/ MMA Onsdag: Fys Torsdag: Kickboxning Fredag: Fys Lördag: Submission Söndag´: Sparring. Vilket är ganska självklart så är det ganska hårda pass som jag får köra. Men jag undrar ifall detta kan ge några långsiktiga skador eller om det är helt ofarligt för kroppen. Vi kör aldrig med vikter eller liknande. Vi andvänder bara kroppsvikten för att träna.


SVAR

Att du tränar och håller igång är jättebra, och är i sig inget farligt. Det är snarare mycket positivt. Jag tycker också det låter sunt att ni inte använder er av vikter än, utan koncentrerar er på att använda kroppstyngden istället. Det är skonsammare. Det som jag däremot kan motsätta mig lite, när jag kollar på ditt schema, är att du tycks träna varje dag. Dels tycker jag att det låter lite mycket med tanke på din unga ålder, men framförallt därför att kroppen behöver tid att återhämta sig emellanåt. Det gäller även vuxna.

När du tränar bryter du ner muskulaturen, vilket sedan resulterar i den efterföljande träningsvärken. Den känns igen, eller hur? Med vila, det vill säga ingen intensiv träning, repareras och stärks sedan din kropp och muskulatur. Därefter är den redo att arbeta hårt igen. Det behövs inte många dagar med vila, men jag tycker i alla fall att du ska överväga att lägga in någon/ett par vilodagar i veckan om det är möjligt.

Kram, Louise

Visningar : 403