user-image
Okänd
Annat

För snart två år sedan mådde jag asigt dåligt, va på botten i allt och då lovade jag mig själv att jag skulle ta livet av mig om jag på nått sätt fick kontakt med soc eller bup eller nått annat. Massa gånger har pappa blivit arg på mej (av olika orsaker) det slutar ofta med att han tar tag i armarna på mej och drar runt mej – vilket slutar i blåmärken En lärare såg i våras dom blåmärkena och försökte få mig att snacka med nån. Vilket jag inte ville. Bara en vecka efter att jag pratat med henne en sista gång (runt början av juli) så får jag ett samtal från någon kvinna. hon jobbar på soc, hon här fått ett mail från läraren där allt jag någonsin sagt till henne står, så hon börjar läsa upp det och vill att jag ska komma dit. asså panik fick jag, panik har jag, läraren jobbar inte kvar längre men jag har träffat henne ett antal gånger, och jag vet inte vad jag ska göra? jag klarar inte av att se henne mer.


SVAR

Hej Tjej 14!

Du verkar ha det jobbigt. Det är inte okej att din pappa blir så arg på dig att han tar tag i dina armar och drar runt dig. När det resulterar i blåmärken kan det ses som misshandel. Enligt lagen får föräldrar inte slå sina barn.
Jag kan förstå att det blev konstigt att du helt plötsligt får ett samtal från kvinnan på socialtjänsten och att det kan kännas som om din lärare svikit dig. Din lärare borde självklart ha informerat dig om att hon misstänkte att du for illa och att hon kommer göra en orosanmälan. I lagen står det att alla som misstänker att ett barn far illa bör anmäla detta till socialtjänsten. Jag kan tänka mig att din lärare blev mycket orolig och därför ville hjälpa dig.
Socialtjänsten, Barn-och ungdomspsykiatrin, Fältassistenter med flera som jobbar med barn och unga, finns i första hand för att hjälp dem som behover det. Du och din pappa skulle kunna få hjälp med hur ni kan hantera konflikter hemma utan att ta till våld. Det är i undantagsfallen barn inte kan bo kvar hemma och istället får bo på t.ex. familjehem. Frivilliga insatser ges före tvingande insatser. Med detta menar jag att socialtjänsten ska först ska kolla om barnet eller ungdomen kan få frivillig hjälp.
Jag tror att det vore en god idé att du pratar med någon utomstående om detta. Till exempel kan du prata med Rädda Barnen utan att säga vem du är. Se länken nedan. http://www.rb.se/vartarbete/isverige/valdochsexuellaovergrepp/barnmisshandel/Ratten_​till_en_trygg_uppvaxt/Pages/Blir_du_slagen_hemma.aspx

Ta hand om dig!
Kram Carolina

Visningar : 502