user-image
Okänd
Annat

Tjena! Under en lång tid har jag varit mörk under ögonen och haft som påsar där, det är inget jag trivs i för att det gör att jag ser trött och sjuk ut. Jag har läst att det kan bero på att man sover lite, jag upplever att jag är trött i allmänhet men jag sover oftast så mycket som det sägs att man ska (8 timmar) På helger kan jag sova 10 eller till och med 12 timmar men jag är lika trött för det. Vad ska jag göra för att bli av med påsarna och det mörka?


SVAR

Hej!

Oj, svår fråga. Jag är verkligen inte särskilt hemma på det här området, och du gör nog klokast i att ta kontakt med exempelvis skolsköterskan eller din hälsocentral för att få det här undersökt. Skulle jag ge mig på någon form av gissning skulle jag ändå säga att det förmodligen handlar om någon form av näringsbrist. Men det kan garanterat handla om helt andra orsaker också. Någon form av näringsbrist skulle även kunna förklara din trötthet till viss del. Hur ser din livsstil ut? Äter du bra? Får du tillräckligt med frisk luft/dagsljus? Det är lätt hänt att man inte prioriterar sådana saker när man är 18 år.

Nej, jag kan nog tyvärr inte hjälpa dig mer än så. Mitt råd är att du tar kontakt med medicinskt utbildad personal som eventuellt kan ta nödvändiga prover och så.

Kram, Louise

Visningar : 423