user-image
Okänd
Annat

Hej. Jag är en 30årig kille från Stockholm som fått kontakt med en tjej från Skåne genom internet. Vi har chattat och pratat i flera veckor nu och vi har definitiv skön kemi mellan varandra. attraktion finns och lite mera t.om. Vi ska träffas för första ggn i helgen när hon kommer på besök. Men igår när vi prata via telefon öppnade hon sig och berättade hon sin tuffa bakgrund. Hon vart mobbad som barn och tonåring i skolan och sen vart hon psykiskt mishandlad av sitt ex i 2,5år… hon berättade att hon mådde så dåligt på den tiden att hon ville ta livet av sig hon var på väg t.om. Hon säger att hon har gjort stora framsteg sen i somras och är snällare mot sig själv. Men man märker att hennes tuffa uppväxt och relationer har lämnat sina spår i hennes superlåga självförtroende och starka blyghet. Hon är en jättesöt tjej nästan för bra för att vara sann. men jag är lite rädd att bli kär i en tjej som kanske är psykisk instabil som har risk för återfall och jag vill inte orsaka henne mer smärta i sitt liv… Jag gillar henne redan. Vad tycker du att jag ska göra? mvh Filip


SVAR

Hejsan K30!
Roligt att du har hittat en tjej du tycker om. Jag kan inte säga vad du ska eller bör göra, det måste du komma fram till själv. Men jag kan spekulera och ge tips. Tjejen du skriver om kanske skulle må bättre av att träffa en kurator eller liknande om hon inte redan gör det. Ibland kan man behöva professionell hjälp.
Jag tycker det låter som att hon vill vara med dig och vill kunna lita på dig, eftersom hon berättat om sin uppväxt och sina tidigare relationer. Det kan kanske ta tid innan hon litar på dig fullt ut och det tycker jag du kan tänka på. Jobbiga erfarenheter kan sätta sina spår. Sen skriver du att du tror att hon kan riskera återfall och att du är rädd för att hon ska få det. Det kan hon få och och du verkar tänka på henne eftersom du inte vill orsaka smärta. Du verkar tänka på både hennes och ditt eget bästa vilket jag tycker verkar jättebra.
Relationer är inte alltid helt oproblematiska och ni kanske får mer att jobba med än andra.
Det kommer alltid finnas sådant som man måste kämpa med i en relation, det går ju inte att komma ifrån. Det finns alltid risker i en relation t.ex. att den tar slut i framtiden. Jag tycker dock att det kan vara värt att fokusera på nuet. Det finns alltid saker du kan oroa dig för t.ex. om vad som kan hända i framtiden om hon börjar må väldigt psykiskt dåligt. Vi lever bara livet en gång och ibland kan det vara värt att satsa. Du får fundera på om det här är ett sådant tillfälle eller inte.
Lycka till!
Kram Carolina

Visningar : 453