user-image
Okänd
Annat

hej! snart är det ju sommarlov och man skall sola o. så… men jag har mycket finnar,bölder inte acne… och för 5 månader sedan fick jag min första böld jag visste inte vad det var så jag började försöka sticka hål på den, då blev det en skorpa, och jag dumt nog rev bort skorpan så det blev ett ärr ,stort som ett lingon… det syns fortfarande, den har inte samma hudfärg som resten av min hud har.. har ställt en fråga förut och frågat vad jag skulle kunna göra så ärret far bort och jag fick svar att jag kunde söka till någon hudvårdspecialist, men jag vågar inte, så hur får jag bort ärret? men när jag skall sola, jag har hört att om man solar ganska nya ärr blir det mörkare färg på den än vad resten av huden och kommer därför synas mer… Är det här sant? kommer jag inte kunna sola den här sommaren? Snälla kan ni svara på min fråga?? alla säger ju att man skall vara nöjd med den man är… men hur skall jag kunna vara nöjd över mig? nästan formlös,klen,ful,finng… jag bara hatar mig själv. glömde och säga jag är 15 år…


SVAR

Hejsan T15!
Det är enkelt att säga men det finns mycket viktigare saker att tänka på än utseendet. Tänk på dem som står dig nära och som tycker om dig som du är och på vad just du tycker om att göra.
Det bästa är att prata med en hudläkare eller akutoriserad hudterapeut. Men du kan också prata med expediterna på till exempel Kicks och Åhléns om du vågar. Det är förmodligen inte första gången de får frågor av en ung tjej om hudrelaterade frågor.
Ärr ska man som du skriver inte klia på men de brukar blekna med tiden. Jag skulle vara noga med att ha solskydd hela kroppen och särskilt på det området nu när det är sommar. Solskyddsfaktorn ska vara minst 15. Det vanligaste är att ärr bli ljusa och att de bleknar efter några år. De flesta ärr brukar bli mindre synliga med åren.
Kram Carolina

Visningar : 656