user-image
Okänd
Tjej ,18 år

Hej! Hoppas ni kan svara. Är grymt irriterad för att jag har pratat med min "kurator" och "hjälpperson" på skolan om att jag lever för min familj och mina vänner då det har sagt emot mig och flertals gånger sagt att jag är ensam i livet. Jag förstår inte vad dom menar? Är man ensam i livet så är det väl ingen idé att leva? Jag skulle aldrig vilja dö men min livslust har försvunnit efter att de prompt intalat mig detta under en period när jag mådde väldigt dåligt!?


SVAR

Hej M!
Naturligtvis är du inte ensam i livet! Hela livet handlar om att försöka leva tillsammans med andra. Men det är inte alltid så lätt. Jag gissar att "kuratorn" och "hjälppersonen" menar att man inte BARA kan leva för andras skull, eller på andras villkor. Utan att man OCKSÅ behöver få leva för sin egen skull,för det som man själv tycker är roligt eller viktigt. Som jag tänker mig det är det inte antingen eller, utan man lever såväl för sin egen skull som i gemenskap med andra människor!
Hoppas du hittar tillbaka till din livslust, kanske behöver du prata med någon annan som kan hjälpa dig att upptäcka ditt sätt att kombinera de här två sidorna i livet på ett bra sätt!
Sköt om dig!

Karin

Visningar : 398