user-image
Okänd
Tjej ,12 år

Hej, jag är 12 och har växt ifrån många saker. Felet är då att jag har sett reklam om vissa filmer om till exempel barbie och sådant och vill gärna inte erkänna det men jag tycker att de verkar bra och vill gärna se dem. Jag vill inte säga något till mina kompisar för jag är rädd att de ska tycka att jag är fjantig eller skvallra för hela skolan. Jag vill inte säga det till mina föräldrar heller och allra minst till pappa. Vad ska jag göra? För jag vill ju se filmerna och mamma har sagt att man inte ska hålla inne sådana tankar.


SVAR

Hej T12!
Det är vanligt att vilja göra saker som andra personer kan uppfatta som tråkigt/nördigt/barnsligt/fjantigt elller fånigt. Men mitt råd är att strunta i vad andra skulle tycka. Vad spelar det för roll egentligen? Du behöver inte avstå från att göra saker andra kan uppfatta som barnsliga bara för att du blir äldre. Alla har vi varit små och de flesta vuxna gör någonting som kan uppfattas som barnsligt av andra som till exempel spelar dataspel eller har kvar sina gosedjur och/eller dockor. Du måste få göra som du vill och njuta av vad du tycker om.
Din mamma verkar klok och jag råder dig också att berätta för någon vad du känner. Du kan kanske välja att öppna dig för bara en person i familjen eller kanske i din klass? Ibland måste man våga vara modig och berätta, för du litar ju på personen i fråga. Och ja... det finns en risk att den personen kan föra det vidare, men så gör ju ingen bra kompis. Det är inte snällt!
I bästa fall kanske du kan få sällskap eller i allefall prata om att du vill se filmerna. Det är inget som helst fel med det.
Kram Carolina

Visningar : 542