user-image
Okänd
Tjej ,13 år

hej jag är en tjej på 13 höstar, alltså 12 snart 13. Jag är 160cm och väger 70kg jag vill gå ner till (50-55) men minst 60kg jag vill gärna att de ska gå super typ en månad eller något :/ jag ska börja skolan om 2veckor och de skulle va toppen och gå ner snabbt :) OM INTE de funkar någon bra diet så struntar jag helt enkelt i att äta något alls, jag har PANIK, super tacksam för svar/ kram desperata tjejen


SVAR

Hej!

Alltså den vikt som du vill uppnå låter absolut rimlig. Men att göra någon form av snabbantning är inte något som jag tänker rekommendera, och allra helst inte till en tjej så ung som du. Jag hoppas också att du inser att dieter och att sluta äta inte är några hälsosamma alternativ ... varken för dig eller någon annan.

Det du bör göra är istället att äta bra och regelbundet. Nu vet ju inte jag hur du äter idag, men mycket grönsaker och frukt är bra. Men du behöver också få i dig protein (fisk, kött, kyckling etc.) och kolhydrater (potatis, ris etc.) för att må bra. Kroppen behöver mat för att ha något att förbränna hälsosamt. Utöver det handlar det om att lägga till fysisk aktivitet i vardagen. Jag har svarat på en mängd liknande frågor tidigare, så om du vill ha fler tips och trix titta gärna i arkivet här på ungdomar.se.

Men vad du än gör, sluta inte att äta. Det är inte lösningen. Kanske kan du söka upp skolsköterskan för mer individanpassad vägledning och hjälp?

Kram, Louise

Visningar : 725