user-image
Okänd
Annat

Jag har börjat fundera nu på en grej, eller har gjort det jätte länge och har inte vågat berätta för någon för att jag skäms och är rädd och äcklad. När jag var 11 år så sov jag och min dåvarande bästa kompis bror med henne för att vi skulle kolla på film. Han var då kanske 20 år. Och vi 3 skulle sova i hans säng eftersom att han var som en extra bror för mig. Och mitt i natten så flyttar han närmare mig och början ta av mina trosor. Jag förtsatte att låtsas sova. Han början smeka mig på mina bröst och mellan benen och viskar i mitt öra och frågar om det är skönt. Jag låtsas sova för att jag var så rädd och vågade inte göra något. Nästa morgon sa jag till min kompis att jag ville dra så fort som möjligt för att jag inte mådde så bra. Efter det här så ville jag inte träffa honom igen så jag drog alltid hem från min kompis innan han, hann komma hem. Vad kallas den här incident? Skulle vilja berätta för en kompis för jag litar på honom och vill veta hur jag ska berätta med en mening istället för så mycket text.


SVAR

Hej T15!
Det här är absolut inte något som var ditt fel! Det är ingenting du kunde ha gjort för att förhindra att det hände. En vanlig reaktion vid en sådan här situation är att bli paralyserad. Det är inget att skämmas för utan en helt vanlig reaktion.
Det är din kompis bror som handlat fel mot dig! Ni var bara 11 år och du litade på honom men blev antastad när du sov. Jag skulle utifrån lagen se på det här som sexuellt utnyttjande av underårig. Det var starkt av dig att säga upp kontakten och ta avstånd från honom.
För att det ska bli lättare att komma vidare skulle du kunna prata om detta och det låter som om du vill ge det ett försök. Jag tror att det då kan bli lättare för dig att hantera, eftersom det inte längre blir något som bara du vet om. Till din kompis kan du med en mening beskriva det som att "din kompis bror antastade dig på ett sexuellt sätt när du sov och var 11 år".
Det finns även professionella vuxna som du kan prata med, till exempel en kurator eller en psykolog.
Du kan maila mig om du funderar över något eller är osäker på vart du kan vända dig, carolina.sunell@fryshuset.se.
Kram Carolina

Visningar : 1093