user-image
Okänd
Annat

Hej, jag går i första året på gymnasiet. Jag går i skolan i 44h varje vecka och när jag kommer hem är jag helt slut i mitt huvud, jag har migrän och har fått migränanfall några gånger (typ som epilepsianfall fast mitt kan hålla på en timme då jag krampar, skriker, gråter och man inte kan få tag i mig) det får jag när jag b.la. sovit för lite eller ätit för dåligt. men nu är det så att jag går så länge i skolan, på tisdagar slutar jag kl halv 7. och fredag är min tidigaste dag då jag slutar kvart i 3… ska jag byta linje för det? jag orkar inte med skolan snart, det är alldeles för mycket för mig. snälla hjälp mig, innan jag hoppar av skolan helt. har fått jättebra klass men jag klarar inte av mina studier. vad ska jag göra?


SVAR

Hej T16! Det låter som att du är väldigt stressad. Finns det en skolkurator på ditt gymnasium? Jag tycker du ska försöka komma i kontakt med honom/henne för att få hjälp med att hantera stressen. Alternativt gå till ungdomsmottagningen som också har kuratorer. Du kanske inte kommer behöver byta linje men jag tror du skulle må bättre av att få hjälp med att hantera stress för att inte påverkas negativt som i nuläget.
Lägger du ner mycket tid på skolan utöver den tid då du är där, till exempelvis läxor? Det låter som om du har långa dagar men trots det, tror jag att det är viktigt att försöka hitta tid då man bara kan slappna av och göra det man tycker om. Till exempel på kvällar och helger.
Jag skulle jag råda dig försöka komma i kontakt med en kurator. Om du vill ha hjälp med detta kan du maila mig på carolina.sunell@fryshuset.se
Kram Carolina

Visningar : 611