user-image
Okänd
Tjej ,14 år

Jag hatar allting med mig själv. Har spytt upp maten en gång i hela mitt liv. Och äter inget alls i perioder. Jag anser inte att jag har ätstörningar för det är för litet för att benämnas som ätstörningar. Och jag är tjock, väger mycket och mitt bmi visar övervikt så det är inte ätstörningar. Något i mig säger att det jag gör i fel medan den andra delen säger att det inte är ätstörningar. Vad är rätt och vad är fel?


SVAR

Hej!

Svar ja, det du gör emot dig själv är fel. Det är ett sätt för dig att hantera ångest och få kontroll men det gör det inte till ett rätt och inte ett sund sätt.
De allra flesta med en ätstörning har en normalvikt eller en övervikt. Väldigt många förknippar ätstörningar med undervikt men det är alltså fel att det bara är dessa som har en ätstörning. En ätstörning handlar om tankar och känslor som man sätter ihop med kroppen och maten, vikten i sammanhanget är egentligen oviktig. Du behöver ta hjälp för det här. Läs mer på abkontakt.se om den vård som finns och berätta för dina närstående om hur du mår så de kan hjälpa dig vidare. Det går att bli helt frisk så ta den hjälp som behövs för att göra det möjligt.

Stor varm kram, Catherine

Visningar : 287