user-image
Okänd
Annat

hej jag skämms för att berätta men jag ska försöka för två veckor sedan var jag tingsrättan på av bråk och misshandel mellan jag och en tjej kompis i dom beslut så fick jag vilkori dom under två år + samhällstjänst men i veckan var jag med en kompis på en affär och sen fick vi att smygga in perfum i vara väskor min var runt 100 spen men vaktmästare fick tag på oss och sen kom polisen som regitrade ner alting som de ska skicka till tingsrätt och sen tingrätt ska kontakta mig och undra bara om jag kommer att bli fängslad för att domaren hade sagt att jag skulle inte få nån vilkori domigen om jag hamnar i nån brott jag är hopplös hade ätit en hel paket av sömtablet och sen åkte till akuten vet inte vad jag ska göra.


SVAR

Hej!

Hopplös är du inte! Fel gör vi alla, du vet ju om att du gjort fel och skämms över det som du säger. Det är bra att du är medveten om detta. Ibland blir det fel. Det kan vara jobbigt. Men man kan bara fokusera på framtiden och göra den så bra som det bara går!

Om man har fått en vilkorlig dom och begår nytt brott så brukar tingsrätten upphäva den vilkorliga domen och ersätta den med en gemensam påfölj av all brottsliget.

Vad som kommer hända kan ja inte svara på. Det utreds av tingsrätten. Du kan bara vänta på svar från dom.
Men det som är viktigast är att du lämnar detta bakom dig i blickar framåt istället! Gjort är gjort, det är bara ta nya tag.

Kanske behöver du göra lite förändringar i ditt liv för att inte hamna i sådana situationer igen. Du kanske har vänner som egentligen inte är bra att umgås med. Hur trivs du hemma? På jobbet? Skolan? Något som inte fungerar så kanske du måste byta bana?! Hitta någon som du tycker är roligt på fritiden som inte är olagligt. Fotboll, pingis, vilken idrott som helst, Musik eller konst.

Prata med någon om hur du mår, varför du hamnar i problem som du gjort. Det håller inte i längden med brottslighet utan att försöka förändra.

Nu är det bara att lämna det bakom sig och se till att göra någon roligt. Skaffa något att se fram emot.

Titta framåt, det är de hållet du går på!

Ta hand om dig
/Kenny

Visningar : 450