user-image
Okänd
Annat

Okej vart ska man börja.. Jag går sista året i nian och de är då det är som jobbigaste, och jag är en sån som verkligen inte är något bra i skolan. vet inte vad det är men mina betyg är jätte dåliga, och jag har vet nästan att jag inte kommer komma in på det gymnasium eller linje jag vill gå på för att mina betyg är som dom är. Alla lärare och vänner säger alltid att jag måste kämpa mer i skolan dom tror inte att jag gör mitt bästa men det gör jag! Och när dom säger att jag måste kämpa så känner jag att jag är jätte dålig. och mina föräldrar skiter i vad jag gör, dom vet hur man får mig arg för varje gång vi ska prata om nåt så säger dom ALLTID något som jag blir sur över och dom kommer inte och frågar vad som blev fet eller inget, jag tror dom inte bryr sig överhuvudtaget om mig. Men om du har något bra förslag eller tips så svara.


SVAR

Hej tjej 15 år
Vad modig du är som hör av dig och berättar precis som du känner. Jag tänker att du behöver hitta en vuxen som finns i din närhet som du kan prata med om det du känner, dels hur du har det i skolan och dels hur du har det med dina föräldrar.

Om du inte vill försöka prata med dina föräldrar så undrar jag om det finns någon annan vuxen på skolan som du kan prata med? Din mentor eller skolans speciallärare eller kurator. Skolan behöver lyssna på att du faktiskt försöker och gör så gott du kan. Ni behöver också prata om VAD det är som är svårt. Är det alla ämnen eller vissa? Är det svårt med studieteknik, dvs hur man gör när man pluggar? Eller finns det andra orsaker, är läsning elelr skrivande särskilt svårt? Ni behöver tillsammans reda ut hur din situation, och skolan måste hjälpa alla elever, så är det bara. Så kontakta din mentor och säg att du behöver hjälp, nu! jag har under åren träffat många som har haft svårt i skolan men vet du vad, alla har styrkor och med rätt hjälp kan man nå hur långt som helst.

Lycka till! Hör av dig igen om du vill: jenny.elserth@fryshuset.se

Visningar : 301