user-image
Okänd
Kille

Hur ställer ni er till dessa nya 30-dagar-dygnet-runt-linser som man kan hitta reklam för lite här och där… är det något att ha? Jag har funderat att byta till dessa nu, men jag skulle vilka ha lite mer info.


SVAR

Den nya generationen kontaktlinser "Dygnetrunt-linser" eller "Extended Wear" som de också kallas är absolut något att ha för den som har förutsättningarna att bära den. Om du är lämplig att bära dem kan bara din Optiker bedöma. De här linserna skiljer sig på flera sätt mot de tidigare, och den största och viktigaste skillnaden är linsens förmåga att förse hornhinnan med syre. De här linserna har en syregenomsläpplighet som är 5 till 7 gånger högre än en "vanlig" kontaktlins.

Man kan kanske tycka att det är obehagligt att sova med linserna, men det känns oftast inget alls. Det är mest en vanesak. Man har inte funnit i några studier att det skulle innebära en högre infektionsrisk med dessa linser jämfört med de "vanliga" månadslinserna som bara bärs dagtid.
Vi har idag nästan tre års erfarenhet av linserna och det ser väldigt bra ut. De som har linsen idag är i regel mycket nöjda och har nästan glömt att de har något synfel alls.

De nya linserna är ett bättre och säkrare alternativ till att operera sin närsynthet. Priset på linserna är något högre än "vanliga" månadslinser.

Kortfattat kan väl säga så här: Har du förutsättningarna att bära linsen och har önskemål av att sova med den skall du ta kontakt med din Kontaktlinsoptiker och be att få prova dem.

Visningar : 422