user-image
Okänd
Tjej

Jag har blivit misshandlad under min uppväxt av min pappa. Nu när jag själv börjar bli vuxen, så märker jag att jag har svårt att leva i en relation till en annan människa. Jag har inte den spärren inom mig när jag blir arg. Så om jag bråkar med den som jag älskar så kan det ibland sluta med att jag slår den! Jag vill inte bli den människa som min pappa var mot mig! Vad kan man göra?


SVAR

Fantastiskt starkt att som du kunna se sina problem som du gör. Det är så mycket lättare att göra något åt det du beskriver om man själv är medveten om sina svårigheter. Jag kan förstå din rädsla för att du skall bli som din pappa, speciellt när du känner att du saknar den där spärren som du pratar om.
Det är självklart så att det övergrepp som du själv blivit utsatt för givit dig en dålig start när det gäller nära relationer, men det går det att hjälpa dig med, speciellt när du är så stark att du redan nu söker hjälp för ditt beteende.
Jag tycker att du skall söka dig till närmaste Ungdomsmottagning, eller till öppenvårdspsykiatrin (vuxen eller barnmottagningen beroende på hur gammal du är). Tala om precis som du skrev i ditt brev när du ringer, och säg att du vill ha en tid för att komma och prata. Du skall försöka få tala med en psykolog eller kurator så att ni tillsammans kan arbeta med att stötta dig i dina framtida relationer. Ta verkligen kontakt med någon nu, för det är absolut rätt tid för dig att ta tag i det här, och du förtjänar ju verkligen att kunna leva i nära och kärleksfulla relationer framöver, varför du ska ta chansen nu när du redan tagit första steget.

Visningar : 707