user-image
Okänd
Annat

känner mig totalt värdelös… det har hänt så mycket nu för tiden… jag orkar inte mer! mobbning, anorexi, övergrepp… förra måndagen tog jag tabletter… men tydligen inte tillräckligt många för jag lever fortfarande… och dagen efter så skulle man till sina "vänner" och då fick man ta på sig masken, masken som gör mig glad utanpå. hittils har ingen genomskådat den. jag längtar tills hösten, då man inte längre ska bada och visa sin kropp. då ska jag börja skära mig. jag planerar redan nu… visst vill jag söka hjälp. jag har ett nummer som jag vill ringa. men vågar inte… och vill inte. jag är väl inte värd att få hjälp? det finns ju så många andra som behöver den hjälpen mer än mig. varför ska jag ta upp den tiden?


SVAR

Du skall ta upp den tiden hos den du har numret till, därför att du helt enkelt behöver den. Alla människor är värda hjälp, och behöver hjälp någon gång i sitt liv, och detta gäller självfallet även dig. Det går inte att värdera människors olika behov av hjälp och säga att andra behöver den mer än vad du behöver den. Det du beskriver om dig själv motiverar definitivt att du söker hjälp, och jag hoppas därför att du kan få dig själv till att ringa det där numret och ge dig den chansen.
Jag vet att många som råkat ut för mobbning och övergrepp som du beskriver ofta har svårt att söka hjälp, eftersom mobbarna, eller den/dom som begått övergreppen, genom sina kränkningar fått en att tro att man inte är värd något och att man är en usel människa. Därför är det inte ovanligt att personer som råkat ut för sådant börjar att svälta sig själva, eller skära sig som du också gör. Både för att döva smärtan och för att kanske bli så där smal så att man duger i andras ögon och därigenom duger för sig själv också. Men sanningen är att hur mycket du än svälter dig eller skär dig, så kommer du aldrig att tycka att det räcker. Anledningen till att det aldrig kommer att räck, är att man inte kan hela sin sårade själ och kropp genom att straffa sig själv ytterligare genom svält och misshandel. Istället är det kärlek, förståelse, stöd, och bekräftelse på att man är värd allt detta som är vägen tillbaka till ett liv som känns meningsfullt att leva.
Så, min fråga till dig är: Tycker du inte att du själv har lidit nog redan, som utsatts för både mobbning och övergrepp, och är det inte dags att ge dig själv en chans att leva istället??
Ring det där numret du har, och tag den chansen!

Visningar : 319