user-image
Okänd
Tjej

Jag är en tjej på 13 år som har varit tillsammans med en kille som var jättemysig. Vi var några gånger och då pussades vi jämt och han var jättesnäll. Men han gjorde slut och nu gillar han någon annan. vad ska jag göra? Jag gillar ju honom. Han är lika gammal som mig och han är ganska mogen. Snälla hjälp mig! Jag älskar honom!


SVAR

När en kille gör slut för att han inte är kär längre, och dessutom blir kär i någon ny, så är det inte så mycket annat att göra än att ta hand om sitt brustna hjärta så gott man kan. Jag tycker att du ska försöka jobba på att komma över honom, eftersom det inte verkar vara någon chans att det blir du och han inom en rimlig framtid.
När man ska komma över någon så kan det hjälpa om man försöker att inte träffa den man är kär i på ett tag. Går man i samma skola och så, kan man under en tid försöka att undvika personen för att liksom hjälpa sig själv. Sedan gäller det att sysselsätta sig för att få annat att tänka på. Försök tex att umgås mer med dina kompisar och häng med på roliga saker även om du inte alltid kanske har lust. Du kan också försöka vara lite extra snäll mot dig själv och pyssla om dig själv. Det kan vara allt från att hyra en bra videofilm, krypa upp i soffan och ha sitt favoritgodis och en massa sköna kuddar, till att gå och simma och basta om man nu gillar det. Om man verkligen försöker att aktivera sig med annat under ett tag så märker man efter hand att man inte tänker lika ofta på sin gamla kille. Och med tiden brukar känslorna svalna efterhand som man fyller sitt liv med annat som blir viktigare. Tänk bara på att det är bra om man även ger sig tid att vara ledsen så man inte bara stressar runt och skall aktivera sig hela tiden. Det är ju vikigt att man får tid att vara för sig själv och vara ledsen också så man inte bara försöker le och vara glad hela tiden fast man egentligen gråter inombords. Men man behöver en blandning av allting så du får själv försöka finna vad som passar dig för att du skall kunna gå vidare i ditt liv.

Visningar : 372