user-image
Okänd
Tjej

Knipig situation.. Jag har en underbar pojkvän sen 1 månda tillbax men för ca 10dagar sen var min Ex-pojkvän här i Stockholm för att hälsa på.. Känslorna blommade upp igen och de blev så himmla jobbigt och jag visste inte vad jag skulle göra. han vet inte om att jag har pojkvän. Och jag gjorde det hemska. Ja var otrogen mot min pojkvän.. Vi hade sex och jag vet inte om jag är med barn. Har inte fått min mens. det är ca 6-7dagar försenad. Det har den aldrig varit förut!! Jag gjorde ett graviditetstest igår. De visade negativt som tur va.. men jag har fortfarande inte fått min mens och jag är fortfarande tillsammans med min pojkvän som är omedveten om situationen.. Mitt ex vill att vi blir tillsammans igen. Men han bor 13mil här ifrån. Kommer ihåg hur jobbigt det var sist men ändå är det han jag gillar mest. åhh tycker om dom bådaa.. fan vet inte vad jag ska göra!!?!?!?


SVAR

Jag kan förstå om du tycker att situationen är rörig, för det är den ju också. Men vi får försöka ta en sak i taget.
Om det visar sig att du är gravid är det inte så mycket annat att göra än att du berättar för din pojkvän om hur det ligger till. Han kommer sannolikt att bli både arg och besviken, men i det läget så har du ett kanske ännu svårare beslut framför dig än att välja mellan dom två, nämligen vad du vill göra med barnet du väntar? Det bästa i en sådan situation är ändå att vara ärlig mot alla inblandade, och sedan får du försöka hantera bådas reaktioner. Situationen för dig skulle sannolikt bli ohållbar och ännu mer trasslig om du försökte dölja det faktum att du är gravid för dom båda, varför du gör bäst i att vara ärlig med vad som hänt.

Om du nu inte skulle vara gravid så kvarstår ju ändå att du varit otrogen mot din pojkvän, och på sätt och viss mot ditt ex också eftersom han inte vet något om att du har en pojkvän. Du behöver ju självklart tänka igenom situationen ordentligt innan du gör något, men utifrån ditt brev så verkar det lite som om du råkat ut för något som är ganska vanligt, nämligen att du gett vika för dina känlsor för ditt ex fast du vet att ert förhållande var jobbigt för dig. Det är ofta så att par som gjort slut för att det inte fungerar, ändå har känslor kvar för varandra. Och i efterhand kan det vara lätt hänt att liksom glömma det som inte fungerade och falla för känslorna igen. Det brukar vara lättare att undvika det här om man gjorde slut för att känslorna dött, men så verkar det inte ha varit i ert fall, utan avståndet er emellan verkar ha spelat ganska stor roll. Men en sådan sak är som sagt lätt att glömma när personen är nära och känslorna väcks till liv igen. Så i första hand bör du fundera över om du tror att det skulle bli annorlunde denna gången om du skulle satsa på ditt ex istället. Men utifrån ditt brev så verkar det som om minnet av vad som var jobbigt med det förhållandet, redan är tillbaka, varför du som sagt nog skall fundera både en och två gånger innan du går tillbaka till ditt ex.

När du väl har funderat och känt efter hur du vill ha det och vilket förhållande du tror har en chans att överleva, handlar det om att prata med dom inblandade killarna.
Hur du än bestämmer så kommer det nämligen att krävas att du även bestämmer hur mycket du ska berätta för dom båda. I princip förordar jag alltid ärlighet i ett förhållande, men det kan ibland finnas skäl till att man inte alltid vill berätta om misstag man gjort, speciellt inte när förhållandet är nytt. Blir du kvar hos din pojkvän så kan det förvisso kännas fel att bygga in en lögn i förhållandet, men du har ju även alternativet att vänta lite med att berätta tills det känns som om ni har lite mer fast mark under fötterna.
Ditt ex är ju i princip ett avslutat kapitel om du nu inte väljer att gå tillbaka till honom, och därför ser jag ingen direkt nytta med att berätta för honom om du inte väljer honom. Enda skälet jag kan se är att du själv mår bättre genom att vara ärlig mot honom. Går du däremot tillbaka så blir det kanske lite konstigt om han inte vet om att du faktiskt hade en kille redan. Men förmodligen är inte den bekännelsen lika jobbig för honom att ta i det fall du ändå väljer honom.

Nu har du fått lite råd på vägen, men till sist är det ändå du själv som måste bestämma vem du vill vara tillsammans med, och vem du ska berätta för och inte. Jag vill inte på något sätt ironisera över din situation, men i detta fallet ligger det en viss sanning i uttrycket att "som man bäddar får man ligga", i den meningen att ingen kan tala om för dig exakt hur du ska göra, utan du måste själv ta ansvar för situationen och reda ut röran på ett sätt som du själv kan stå för i förlängningen.

Visningar : 293