user-image
Okänd
Kille

Jag är en kille på 14 år, och jag är kär i en mycket god kompis till mig som jag litar på fullt! Men hon är kär i min kompis, som är otrevlig och dum mot henne!! Själv är jag jätte snäll och så med henne!! Men, om jag säger att jag gillar hon börjar hon bara ignorera mig, har sagt en gång förut att jag va kär i hon, men sa sedan att jag inte var det längre eftersom hon blev så dryg och så med mej! vad ska jag göra!?


SVAR

Tyvärr är det inget ovanligt att både killar och tjejer kan bete sig som din kompis gör. Oftast beror det på att man kan tycka det är jobbigt att någon vän blir kär i en, när man själv känner att man inte kan besvara känslorna. I det läget kan man ju tycka att man borde säga det på ett schysst sätt till sin kompis, men många tycker som sagt att det är så jobbigt att behöva säga något sådant till sin kompis, så istället försöker dom visa att dom inte är intresserade på ett sätt som oftast sårar mer än om dom hade sagt det rent ut.
Så jag tror att din kompis beteende kan bero på detta. Hon tycker förmodligen det är så jobbigt att behöva göra dig besviken och kan inte riktigt själv hantera det här att du är kär i henne, varför hon istället blir dryg mot dig så att du ändå skall fatta att det inte är någon idé.
I ditt läge är det inte så mycket du kan göra när det gäller att få din kompis att bli kär i dig. Hon är ju uppenbarligen kär i någon annan, och bryr sig tydligen inte om att den här killen behandlar henne illa. Men vill du fortsätta vara kompis med henne och nöjer dig med det, så kan du ju antingen sluta säga att du är kär i henne och bara fortsätta med er vänskap, eller så kan du säga till henne att du är kär i henne, men att du har fattat att hon inte är kär i dig, men att du önskade att hon kunde sagt det på ett lite schystare sätt och inte behövt bete sig så dumt. Sen kan du ju säga att du inte kommer att ta upp det här med att du är kär i henne något mer och höra med henne om hon tycker det är okay att fortsätta vänskapen.
Tyvärr är nog detta det enda du kan göra och sedan får du själv försöka ta hand om ditt brustna hjärta så gott du bara kan.

Visningar : 365