Varför män bör har mer sex än kvinnor

En kort argumentation om varför män bör har mer sex än kvinnor. (Kom ihåg, detta är bara för att provocera, men hela argumentationen håller) Fakta:En normal könsmogen kvinna kan befrukta ett ägg var nionde månad.En normal könsmogen man kan befrukta kanske fyra ägg per dag. Det enda vi egentligen existerar för är att föra vår avkomma vidare, desto bättre vi för generna vidare, desto mer framgångsrika är vi.(Definition på vad framgångsrik art är enl. Darwin) Om man godtar d...


En kort argumentation om varför män bör har mer sex än kvinnor.
(Kom ihåg, detta är bara för att provocera, men hela argumentationen håller)

Fakta:
En normal könsmogen kvinna kan befrukta ett ägg var nionde månad.
En normal könsmogen man kan befrukta kanske fyra ägg per dag.

Det enda vi egentligen existerar för är att föra vår avkomma vidare, desto bättre vi för generna vidare, desto mer framgångsrika är vi.
(Definition på vad framgångsrik art är enl. Darwin)

Om man godtar de ovanstående fakta, måste följande gälla;
En kvinna kan ge sina gener till kanske max 20 barn.
En man kan ge sina gener till ca 70000 barn.

Strategier:
Om kvinnan skall få starka och friska barn, bör hon välja fadern mycket noga.
Hon har trots allt bara tjugo chanser till "lyckat" barn.
Mannen å andra sidan kan befrukta ett mindre u-land. Således bör ju statistiskt sett någon av kvinnorna han befruktar ha bra gener.

Kvinnan bör således välja mannen med omsorg, och inte slösa bort ägg på halvbra män.
Mannen däremot bör som vinnande strategi för att föra sina gener vidare, ha så mycket sex som han bara orkar, ty han behöver inte prioritera sina spermier.

Mer;
En kvinna bör således ha sex med en man med bra gener, och om mannen har haft mycket sex, så är han bra på att sprida gener, dvs. om kvinnan får barn med denna man, kommer barnet ärva dessa "sexgener", och då föra kvinnans gener vidare.
En kvinna vinner således framgång genom att ha sex med promiskuösa män.

En man, å andra sidan, tävlar hela tiden mot andra män. Det finns ju "begränsat" antal ägg, så det är kamp om dessa, medan kvinnor inte behöver slåss om en man, ty han kan befrukta dem alla. Mannen vinner således på att vara den enda sexpartnern till en kvinna, för då är han garanterat fader till barnet.

Mannen vinner alltså framgång genom att ha sex med så många som möjligt, speciellt kvinnor med få sexpartners.

Slutsats;
Män skall ha mycket sex för att vara framgångsrik i livets spel, kvinnor bör bara välja att ha sex med speciellt utvalda män, de som sprider gener bäst.