Angående homosexuella föräldrar och adoption

Jo, angående huruvida homosexuella ska få adoptera… Jag anser att två föräldrar av samma kön är minst lika bra föräldrar som två av olika kön. Ett adopterat barn borde dessutom vara väldigt efterlängtat och kärleken till det är stor. Bara för att föräldrarna inte är hetero så får de inte adoptera?! Det är inte konstigt att alla dessa fördommar finns när de homosexuella inte ens har samma chanser här i livet som heterosexuella. Bara av det så kommer det ju upp sign...


Jo, angående huruvida homosexuella ska få adoptera...

Jag anser att två föräldrar av samma kön är minst lika bra föräldrar som två av olika kön. Ett adopterat barn borde dessutom vara väldigt efterlängtat och kärleken till det är stor. Bara för att föräldrarna inte är hetero så får de inte adoptera?! Det är inte konstigt att alla dessa fördommar finns när de homosexuella inte ens har samma chanser här i livet som heterosexuella. Bara av det så kommer det ju upp signaler som att "homosexuella är mindre värda" och får då såklart inte samma behandling som heterosexuella får. För vem har sagt att det är den heterosexuella läggningen som är den bästa?! Det är något som vi själva hittat på.

Det argumentet som jag hört för att homosexuella absolut inte borde få adoptera är att barnet kommer att bli mobbat. Men det vet vi ju inte. Nuförtiden kan man bli mobbad för vad som helst: Dålig syn, fattigdom, fula kläder, ja, i stort sett vad som helst. Att ett barn skulle bli mobbat bara för barnets föräldrars läggning är något som vi inte vet. Jag tvivlar på att bara för att ett barn har två mammor eller två pappor så lär barnet bli mobbat. Om barnet börjar på dagis vid t.ex. två års ålder så lär ju knappast de andra dagisbarnen ha några fördomar mot det. Och vad är det för fel på att ha två mammor eller två pappor? Fördomar är något som samhället skapar och som barn har man oftast inga fördomar. Tyvärr lär fördomar alltid finnas, men blir det bättre av att vi förbjuder homosexuella par att adoptera?

Sen finns det personer som säger att barnet behöver en kvinnlig förebild och en manlig förebild. Men det behöver ju inte vara en mamma, eller en pappa. Det kan vara en faster eller storasyster eller farmor, eller morbror eller storebror eller morfar.

Det viktiga är väl ändå att barnet är älskat och önskat. Att barnet får den dagliga kärlek som ett barn behöver. Kärlek till ett barn från homosexuella är väl inte annorlunda än kärleken till ett barn från heterosexuella?

Jag skulle ju mycket hellre vilja vara älskad av två kärleksfulla föräldrar än att ha både en mamma och pappa som inte kan ta hand om mig eller är alkoholister eller som inte älskar mig... (Om folk inte kan acceptera att mina föräldrar isåfall är homosexuella så är det deras och samhällets problem, inte mitt)

Så ser jag på saken och jag vet att det finns många därute som inte håller med mig, men enligt mig så ska alla vara lika mycket värda och få samma möjligheter. Alla ska kunna utgå från samma chanser...