Tunnelseende

Titta bara på Stephen Hawking. En kille som brinner för avancerad fysikvetenskap i alla dess former, och är en av de allra kändaste vetenskapsmännen idag. Hans bok, "A Brief History Of Time", tog upp de stora frågorna om universum, tid och existens. Boken blev en bestseller och lästes av miljoner. Den fick vanliga Svenssons att börja grubbla på "de stora frågorna". Varför? För att Hawking inte var rädd för att gräva ned sig i relativitetsteorin, fysiska formler...

Titta bara på Stephen Hawking. En kille som brinner för avancerad fysikvetenskap i alla dess former, och är en av de allra kändaste vetenskapsmännen idag. Hans bok, "A Brief History Of Time", tog upp de stora frågorna om universum, tid och existens. Boken blev en bestseller och lästes av miljoner. Den fick vanliga Svenssons att börja grubbla på "de stora frågorna". Varför? För att Hawking inte var rädd för att gräva ned sig i relativitetsteorin, fysiska formler och grov hjärnaktivitet. För att Hawking brann för det han gjorde. Tack vare sin hängivelse inom ett enda ämne kommer han alltid vara ihågkommen. Hawking har lämnat ett avtryck. Det kanske är just det som det hela handlar om.

Vad vore genier utan denna?
Vad vore genier utan denna?


Bob Dylan var och är ett lyriskt geni, och var först med att kombinera poesi med rockmusik. Om nu Dylan var född genialisk eller om det berodde på hårt arbete eller både och är svårt att svara på. Men det lustiga är att fans blir bestörta över hur svinaktigt Dylan kan bete sig utanför scenen och sin musik. Han kan vara arrogant, oförskämd och socialt inkompetent i vardagslivet, men många har svårt att förbise det här. Ville han vara Mr. Nice Guy kunde han valt att bli professor i retorik. Men han valde att bli musiker.
Han må leva sitt liv i ett rör, inriktad på ett syfte och ett mål, och det är väl just detta vi ska älska honom för. Han vågar sticka ut och ge all sin kraft åt ett mål.

Vissa människor satsar på familjen. På att skänka så mycket kärlek som möjligt och låta den kraften bygga upp mottagaren. Vissa människor lägger ned all sin tid på att skriva, måla eller skapa musik. Vissa misslyckas, men jag tror på att sikta mot stjärnorna - nå trädtopparna. Jordens befolkning är tillräckligt varierad för att otaliga mängder med intressen tillämpas av människor. Om fler människor vågade ge all sin vilja åt det de älskar, istället för att försöka sig på saker som obefogade regler säger till en att man ska prova, så skulle kanske världen skulle bli en bättre plats. Samtidigt är det nog inte bra att överge ALLA andra färdigheter i livet. Excentriker i all ära, men mångsysslare kan få ut mycket av livet de med. Dock kan detta sökande efter att lyckas med allt få dig att gå miste om det du faktiskt har kapacitet till.

Så om du nu har något obskyrt intresse för något av allmänheten betraktat som udda eller utstickande, eller bara brinner för någon särskild aspekt i livet: ta vara på den! Släpp lös hämningarna och lev ut det du älskar till max. Var inte rädd för att leva med din passion om du känner till den. Man måste inte erövra allt i livet. Lev ut din dröm och bär nördfanan stolt om så behövs!