Raggningsrepliker

”Fryser du? Det borde du göra; för du har varit naken i mina tankar hela kvällen.”Visst öppnar den så smått dörren för att erbjuda sig att värma personen. Men vem låter en person som varit naken i tankarna hela kvällen frysa där? Det känns som det mest logiska är att man också tänker på hur man värmer personen. I tankarna är man väl ändå inte så blyg att man står på avstånd? Nej, just det. ”Hjälp de hemlösa, ta med mig hem.”Låter ju gulligt, men risken att ma...

”Fryser du? Det borde du göra; för du har varit naken i mina tankar hela kvällen.”
Visst öppnar den så smått dörren för att erbjuda sig att värma personen. Men vem låter en person som varit naken i tankarna hela kvällen frysa där? Det känns som det mest logiska är att man också tänker på hur man värmer personen. I tankarna är man väl ändå inte så blyg att man står på avstånd? Nej, just det.



”Hjälp de hemlösa, ta med mig hem.”
Låter ju gulligt, men risken att man utsätts för en lögn är överhängande, men trots allt kanske att föredra. För vem vill egentligen ta hem en hemlös? Antalet som är på det humöret är knappast någon majoritet, speciellt inte om man har i åtanken att mobilen man gett ut sitt nummer till tidigare under kvällen någon timme senare kan vara på villovägar i den hemlöses ficka. Kolla upp personen noga innan du följer med!

”Jag skulle gifta mig med din katt bara för att komma in i familjen.”
Okeeej. Ring 112 och meddela att det måste saknas en patient på psyket. Inte bara sjukt desperat, utan också ett väldigt tidigt skede prata om giftermål, med katten! När man beslutar sig för att ragga bör man kanske fokusera på att lära känna först, inte direkt fokusera på att ta sig in i en familj man ärligt talat inte vet om man vill in i. Även om sagan mot förmodan skulle börja luta över åt att det blir något mellan dig och personen du sa det till, så blir det ju ändå en massa krångel, det ska fixas skiljsmässa med katten i samma veva.

”Alla dessa kurvor....och jag som inte har några bromsar.”
Vi får utgå från att det rör sig om en replik från en man till en kvinna. Har han någonting innanför pannbenet borde han vara medveten om att bromsar inte nödvändigtvis behövs för att det är kurvigt. För att överhuvudtaget ta sig framåt behöver man en fungerande gaspedal. Håller man en normal hastighet och har en växelspak med fungerande växellåda klarar man sig rätt bra. Bara han gasar lagom mycket så ska han nog hålla sig undan problem. En omformulering av repliken kan vara på sin plats.

”Rösterna i mitt huvud säger att du ska gå ut med mig.”
Egentligen samma inledning som giftermålet med katten. Ring 112 och berätta om du utsätts för det. Det kan å andra sidan vara en religös person som uttalar sig klumpigt, när denne menar att Gud talat till honom eller henne. Men då kan du kanske pusta ut om du inte vill känna press för att ha sex på första dejten. Åtminstone om religionen hindrar denne från att ha sex före äktenskapet. Är det däremot sex du är ute efter så kanske Drive-in-giftermål i Las Vegas... om ni mot förmodan är i närheten.

”Har du en krona? För jag lovade att ringa mamma så fort jag blev kär.”
Ganska old-fashioned i dagsläget med tanke på att få saknar mobil. Sen är ju frågan om den raggade är typen som går igång på att den raggande ringer sin mamma. Det är ju för övrigt svårt att veta hur kär man är innan man utbytt några ord överhuvudtaget. Klart man kan ha tur... men skulle du försöka?

”Hej, jag tjänar mer pengar än du kan spendera.”
Det fångar garanterat uppmärksamheten hos den raggade. Men frågan är om det upplevs som ragg överhuvudtaget. Skulle det göra det så sitter ändå den som raggar i en rätt jobbig sits. Extra jobbig om han inte tjänar tillräckligt, vilket ingen kan vara säker på att de gör.

”Tjena kexet, står du där och smular?”
Kexet är väl okej att kalla någon för, men att säga att denne står och smular? Det för mina tankar till:
1. Svamp i underlivet eller
2. Mjäll.
Om det nu är så att vår raggare tänder på det och är ärlig så lär inte tjejen ta det så bra. Konversationen lär inte komma så långt att han hinner förklara att han gillar svamp och/eller mjäll. Men troligast är nog att han inte gillar något av det utan bara uttryckte sig på ett mindre genomtänkt sätt, även om det som med de flesta repliker låter ganska sött inledningsvis.

”Jag är inte den bästa älskaren, men fort går det!”
Inte speciellt diskret vad man är ute efter med den här varianten. Naturligtvis gäller det inte alla tjejer, men de flesta gillar väl ändå när det inte går (läs ’får orgasm’) för fort.

”Va de vattnet som gick, eller fick du bara syn på mig?”
Få tjejer reagerar positivt på att de får höra att de är tjocka. För att vattnet ska gå krävs en gravid person och vanligtvis en mage som inte är alltför diskret, speciellt inte vid det laget vattnet går. En örfil ligger nog nära till hands, förutsatt tjejen är uppmärksam på vad hon just fått höra. En ganska lam variant av mottsvarande ”Är det dina nycklar i fickan eller är du bara glad att se mig?” som kan användas på män.

Vad kan man säga? Jag frågar mig själv varför de kallas raggningsrepliker. Har det att göra med att de ska gå fort och låta bra, men i själva verket bara vara desperat och löjligt? Jag har i största allmänhet svårt att se någon använda repliker som de ovan nämnda. Men efter att ha hört en medarbetares historia från i somras så förvånar mig inget...

Personen i fråga är singel och runt 40 år, han gillar att dansa och gör det ofta. Han har en kväll huggit tag och börjat dansa med en kvinna som under samtalet visar sig vara tandläkare. Dansen är inte långt kommen då han frågar henne: ”Har ni många HÅLtimmar där du jobbar?”.
Hon förstod inte och det rann ut i sanden... det var nog lika bra.