Syphon Filter: Dark Mirror

Inte mycket är nytt i konverteringen av Gabe Logans äventyr, det här är snarare en försämring av något fint, spelet har irriterande nog censurerats på en mängd punkter. Syphon Filter: Dark Mirror till PSP var ett riktigt bra spel, men när grafiken och actionsekvenserna dras upp till stor, högupplöst skärm på en vid det här laget gammal konsol är det inte särskilt roligt. Kantiga ploygoner är inte sexigt efter att ha besökt Rapture för två månader sen. Det finns positiva asp...

Inte mycket är nytt i konverteringen av Gabe Logans äventyr, det här är snarare en försämring av något fint, spelet har irriterande nog censurerats på en mängd punkter. Syphon Filter: Dark Mirror till PSP var ett riktigt bra spel, men när grafiken och actionsekvenserna dras upp till stor, högupplöst skärm på en vid det här laget gammal konsol är det inte särskilt roligt. Kantiga ploygoner är inte sexigt efter att ha besökt Rapture för två månader sen. Det finns positiva aspekter av Syphon Filter: Dark Mirror, det ligger en bra följsamhet i kontrollen, som alltid när det gäller Sonys agentserie. Samtidigt är det smärtsamt tydligt hur mycket bättre den lite fyrkantiga rörelseprogrammeringen fungerar på PSP än med en Dual Shock och dubbla analoga spakar.

Jag har alltid gillat Syphon Filter-serien och ofta försvarat den som underskattad. Eidetic’s Syphon Filter 2 var till och med ett lysande spel, på den tiden det begav sig. Men det här spelet finns det faktiskt ingen vettig anledning att lägga pengar på. Köp hellre Splinter Cell: Chaos Theory eller Metal Gear Solid 3: Snake Eater om du har en Playstation 2 och vill skjuta terrorister med ljuddämpad pistol. Final Fantasy: Tactics: War Of The Lions konverterades från Playstation till PSP och är ett av den här höstens bästa spel, en lysande idé. Att ombilda från bärbart till stationärt är allt som oftast ett dåligt påfund, alla brister blir så mycket tydligare då och anledningen tråkigt uppenbar. Att ge ut dåliga spel för att tjäna extrapengar är inget charmigt initiativ.

Betyg: 4

Texten kommer från Gameplayer.se - din dagliga dos av tv-spel.