Förhistorisk underhållning

Som till exempel att skjuta upp fyrverkerier. Med risk för att låta som en gnällig gammal tant har jag aldrig förstått poängen med denna knepiga underhållningsform. Det var säkerligen häftigt med explosioner när någon sprängglad kines uppfann krutet för sisådär tvåtusen år sedan. Men idag? Pappor som vill imponera på grannskapet kan inhandla en enda trettiosekunderspjäs för sjuhundrakronor kronor, varpå hundarna i omgivningen blir galna och drar på sig hjärtattacker. Varje...

Som till exempel att skjuta upp fyrverkerier.

Med risk för att låta som en gnällig gammal tant har jag aldrig förstått poängen med denna knepiga underhållningsform. Det var säkerligen häftigt med explosioner när någon sprängglad kines uppfann krutet för sisådär tvåtusen år sedan. Men idag? Pappor som vill imponera på grannskapet kan inhandla en enda trettiosekunderspjäs för sjuhundrakronor kronor, varpå hundarna i omgivningen blir galna och drar på sig hjärtattacker. Varje år lyckas dessutom alltid någon spränga bort ett öra eller ett pekfinger.



Men det kanske konstigaste av allt är när folk – på fullaste allvar - bevittnar denna högljudda pyroteknik på tv. Går man in på youtube kan man se när någon har byggt upp 4 miljoner Dominobrickor, när en glad kille spelar piano med ett par jongleringsbollar, eller när en hip-hopare snurrar 124 varv på huvudet utan att ta hjälp av händerna.

Men kolla här på tv istället! De visar eld! På himlen!

Välkommen till 2008.