Recept: Galet god köttgryta

Jag är absolut ingen mästerkock. Faktum är att jag fram tills för cirka ett och ett halvt år sedan knappt kunde koka en portion pasta utan att det slutade med tredje gradens brännskador och en kastrull som skulle komma att ta flera månader att få ren från fastbrända pastarester. Men den tiden är lyckligtvis förbi och nu svänger jag med en stor portion självförtroende ihop den ena gourmeträtten efter den andra (förutsatt att någon annan betalar ingredienserna då förstås). Dä...

Jag är absolut ingen mästerkock. Faktum är att jag fram tills för cirka ett och ett halvt år sedan knappt kunde koka en portion pasta utan att det slutade med tredje gradens brännskador och en kastrull som skulle komma att ta flera månader att få ren från fastbrända pastarester.

Men den tiden är lyckligtvis förbi och nu svänger jag med en stor portion självförtroende ihop den ena gourmeträtten efter den andra (förutsatt att någon annan betalar ingredienserna då förstås). Därför kände jag att det var dags att dela med mig av ett enkelt litet recept som jag faktiskt själv kokat ihop. Jag kallar rätten kort och gott för: ”En fräsch och krämig köttgryta med frisk kvisttomat, kärleksröd paprika, saftiga champinjoner, asiatiska wokgrönsaker, konserverad ananas och ett bitigt stänk av chilifrukt”i.

André tycker att man kan passa på att fixa både maten och frisyren samtidigt.
André tycker att man kan passa på att fixa både maten och frisyren samtidigt.


För att tillaga tre portioner krävs följande ingredienser:

1 paket grytbitar
1 mellanstor konservburk skivade champinjoner
1 sån där konservburk med olika asiatiska wokgrönsaker (typ bambu, vattenkastanjer, minimajs osv.)
1 stor röd paprika
1 burk ananasringar
1 stor kvisttomat
1 burk Crème fraiche med chilismak
Ett par klickar chilisås
Rejält med Santa Marias ”Chicken & Steak”-krydda
Svartpeppar efter behag

Tillagning:
Plocka fram en stor och djup stekpanna, placera den på plattan som du skruvat upp till medelhög nivå och klicka i ett par klickar smör (eller flytande margarin eller olivolja om du så vill). Lägg i köttbitarna och stek tills de verkar klara. Krydda rejält (och då menar jag verkligen rejält) med "Chicken & Steak"-kryddan och häll på så mycket svartpeppar du känner för. Under tiden köttet har svettats har du antagligen skivat paprikan, tomaten och ananasringarna i lagom stora bitar. Släng ner allt i pannan tillsammans med konserverna och låt det hela bli varmt. Slutligen tillsätter du Crème fraichen och ett par stänk chilisås (gå på känsla). Låt allt puttra ett par minuter så att alla underbara smaker blandas. Servera med ris eller potatis.

Ser det gott ut? Tyvärr är inte det här en bild på Andrés köttgryta, men den kan nog se ut ungefär så här.
Ser det gott ut? Tyvärr är inte det här en bild på Andrés köttgryta, men den kan nog se ut ungefär så här.


Smaklig måltid!