Sverige sjua i VM

Sjundeplaceringen är Sveriges bästa i VM-sammanhang sedan silvermedaljen 2001 då vi gick bet mot Frankrike i finalen. I matchen om sjunde respektive åttonde plats visade Sverige tidigt att de ville mest. En bra start från Johan Sjöstrand i målet och säkert skytte från Oscar Carlén förde Sverige upp till en tremålsledning efter lika många minuter spelade. I halvtid var ställning 20-16 till de blågula. I andra halvlek kastades Andreas Palicka in mellan stolparna och storspelade samt...

I andra halvlek kastades Andreas Palicka in mellan stolparna och storspelade samtidigt som Mattias Gustafsson och Jonas Källman kontrade sönder ett lojt Serbien. När domaren blåste för slutsignal hade Sverige tagit hem matchen med 37-29. Bästa målskytt i Sverige blev Mattias Gustafsson med sju fullträffar.

Sveriges insats i VM får trots sjundeplatsen ändå beskrivas som klart godkänt. Laget kom till mästerskapet med ett relativt nytt och fräscht lag och utan några större värdemätningar. Den stora satsningen ligger istället på hemma-VM om två år.