Zlatans Zju Znyggaste

I samarbete med medlemmen med det fantasifulla namnet Abcåäö kommer här – som en hyllning till Raketen från Rosengård – hans sju fräsigaste mål: 7. Ungern – Sverige Först gör han en mottagning som skulle göra självaste Pelé imponerad, och sedan tjongar han bollen rätt upp i nättaket. 6. Inter – Bologna Här är Zlatan fastcementerad i straffområdet som en skånsk flaggstång och bara väntar på att bli serverad ännu en klackmanöver. 5. Inter – Sampdor...

I samarbete med medlemmen med det fantasifulla namnet Abcåäö kommer här – som en hyllning till Raketen från Rosengård - hans sju fräsigaste mål:

7. Ungern - Sverige


Först gör han en mottagning som skulle göra självaste Pelé imponerad, och sedan tjongar han bollen rätt upp i nättaket.

6. Inter - Bologna


Här är Zlatan fastcementerad i straffområdet som en skånsk flaggstång och bara väntar på att bli serverad ännu en klackmanöver.

5. Inter - Sampdoria


Trots att Zlatan här blir anfallen av en större styrka än Polen blev 1939 behåller han på något konstigt vis ändå bollen och lyckas dessutom peta in den i nätet.

4. Inter - CSKA Moskva


Här bevisar han att han inte bara är bra på att skicka upp motståndarna för korvköp på läktaren, utan att han även kan smacka iväg en och annan välriktad projektil.

3. Sverige - Grekland


En sträckt vrist i krysset och det ser lika enkelt ut som att laga nudlar.

2. Sverige - Italien


Det här målet kommer vi nog sällan glömma, dels för det var väldigt viktigt, och
dels för att han lyckas göra ett mål som ser ut att trotsa de fysiska lagarna. Eller som Lasse Granqvist säger under hans falsettackompanjerade glädjeanfall: ”Det är inte möjligt”.

1. Ajax - NEC


Här är inte bara Zlatans snyggaste, utan ett av de läckraste och mest iskalla mål som någonsin gjorts. På sin färd mot mål gör han åtta vändningar och får de sex försvararna att likna en skock förvirrade bergslemurer.