Glasstest 2009

Under testet upptäckte vi att Mikaela och Alexandra hade en gemensam, och ganska kräsen, smak, medan Erik (som älskar choklad på ett närmast Willy Wonkiskt vis) var odelat positiv. Därför slår vi ihop de båda damernas betyg och åsikter. Mikaela och Alexandra: Ojojoj, den här är ju så söt att sockret knastrar i tänderna. Kakan runtom glassen smakar som mormors gamla muffins och chokladen känns lite som blockchoklad, inte vanlig godischoklad som man vill att den ska göra. Den här...

Under testet upptäckte vi att Mikaela och Alexandra hade en gemensam, och ganska kräsen, smak, medan Erik (som älskar choklad på ett närmast Willy Wonkiskt vis) var odelat positiv. Därför slår vi ihop de båda damernas betyg och åsikter.



Mikaela och Alexandra: Ojojoj, den här är ju så söt att sockret knastrar i tänderna. Kakan runtom glassen smakar som mormors gamla muffins och chokladen känns lite som blockchoklad, inte vanlig godischoklad som man vill att den ska göra. Den här innehåller säkert 1½ miljon kalorier och man blir mätt efter tre tuggor.
Erik: Näe, jag älskar Ben & Jerrys Cookie Dough och den här smakar ju likadant. Som en maffigare version av Sandwitch. God!

Mikaela och Alexandras betyg: 2 av 5
Eriks betyg: 4 av 5



Mikaela och Alexandra: Hm, lite för mycket mintsmak i den här, det blir overkill i munnen.
Erik: Den smakar som en After Eight som legat i frysen. Helt godkänd.
Mikaela och Alexandra: Det var ju en sämre version av originalet så man kan lika gärna smaka en sådan. Själva idén med mintglass är ju smart, men utförandet var sämre.

Mikaela och Alexandras betyg: 2 av 5
Eriks betyg: 3 av 5



Mikaela och Alexandra: Oooooooh, den här var god, och grymt läskande också! Såna här kan man ju äta hur många som helst.
Erik: Ja det här var ju en typisk tjejglass. Den var väl ungefär lika god som de fem miljoner andra Solero-modellerna.

Mikaela och Alexandras betyg: 5 av 5
Eriks betyg: 4 av 5

Mikaela hade en lite annan approach på glassarna än oss andra.
Mikaela hade en lite annan approach på glassarna än oss andra.




Erik: Läskande och väldigt balkongkompatibel, men kanske lite smaklös. Det här ekollonet som var fastklistrat längst upp smakar precis som colanappar.
Mikaela och Alexandra: Ja glassen smakar fryst Loka Citron, typ som sån där saftglass man gjorde själv i frysen när man var liten. Känns lite dumt att betala för kranvatten i glassform.
Erik: De som bor i de norra delarna av landet kan ju lika gärna gå ut och slicka på en istapp.

Mikaela och Alexandras betyg: 2 av 5
Eriks betyg: 2 av 5





Mikaela och Alexandra: Men gud, med de här små chokladbitarna i känns det som att det har kommit grus i glassen.
Erik: Det är väl bara bra, då märker man ju ingen skillnad om man råkar tappa den i sanden. Jag tyckte dock inte det störde alls, den blir som en lite extrakryddad version av originalet med ett tungvrickande namn.

Mikaela och Alexandras betyg: 2 av 5
Eriks betyg: 3 av 5



Mikaela och Alexandra: Oj, den här var så mastig att man kan skippa middagen. Smakar väldigt mycket och man blir törstig.
Erik: Trycker man ner en hel Aladdinask i mixern smakar det nog ungefär så här. Äter man den på en parkbänk dör man nog av törst, men med ett glas vatten till blir den nog jättebra. Om man gillar mycket choklad då.

Mikaela och Alexandras betyg: 3 av 5
Eriks betyg: 3 av 5





Mikaela och Alexandra: Den här var supergod! Chokladen smakar precis som den gamla favoritglassen Banana Joe. Och kolla vilken fin kartong!
Erik: Det enda man kan invända mot är väl att den kostar 22 kronor och faktiskt är mindre än vanliga Magnum-glassar. Men ja, det är ju meningen att det ska vara en mer exklusiv variant av den vanliga versionen, och den var ju grymt smaskig. Den här kan man ju lägga fram som efterrätt efter en finmiddag utan att skämmas, och den var så här snyggt skruvad också, som Turning Torso.

Mikaela och Alexandras betyg: 5 av 5
Eriks betyg: 5 av 5

Mikaela var väldigt imponerad av den exklusiva förpackningen.
Mikaela var väldigt imponerad av den exklusiva förpackningen.


Glass kan även användas som läppglans, tyckte damerna.
Glass kan även användas som läppglans, tyckte damerna.


Läs även förra årets glasstest