SVAR
Att komma över en olycklig kärlek är svårt och jobbigt vare sig man är hetero-, eller homosexuell. Som homosexuell blir det dock så definitivt om inte den man är kär i har samma läggning, och man kan därför inte ens hoppas på att det ska bli något längre fram, vilket kan kännas svårt i sig. Om man dessutom som du känner att man måste dölja sin läggning för sina nära och kära, kan det i sig utgöra en så stor belastning rent psykiskt, att en olycklig kärlek blir droppen som får bägaren att rinna över. Man klarar helt enkelt inte av att hantera det också!
Det låter som om situationen blivit för mycket för dig och att du på olika sätt kanske straffar dig själv genom att skära dig, och/eller att du skär dig för att döva den psykiska smärta du känner över din situation.
Mitt råd till dig är att du försöker några olika saker. Dels tycker jag att du skall söka upp skolkuratorn eller kuratorn på närmaste Ungdomsmottagning för att prata med någon om din situation och försöka få hjälp att bearbeta den här olyckliga kärleken. Att prata med någon som kan ge dig stöd och som kan hjälpa dig att reda ut dina känslor och tankar är en början för att du skall komma i balans igen.
Men sedan är det kanske också så att du behöver prata med någon om din homosexualitet, och hur det påverkar dig att dina föräldrar och familj, enligt din egen övertygelse, inte skulle acceptera dig om dom fick veta. Jag tror nämligen att detta också finns med och ställer till det för dig i bakgrunden av din olyckliga kärlek.
Om du själv tror att det ligger något i det jag säger tycker jag därför att du skall försöka använda tex en kuratorskontakt för att kunna reda ut dina känslor kring detta för dig själv, parallellt med att du får hjälp att bearbeta din olyckliga kärlek.
I det avseendet kan du också titta på RFSL:s hemsida (www.rfsl.se). Där kan du hitta länkar till deras lokala föreningar, vilka ofta har samtalsgrupper för unga där man kan få träffa andra homosexuella i samma situation. Då kan man bl a diskutera sådana här saker som föräldrars attityder och få höra andras erfarenheter. RFSL och deras föreningar har också rådgivning per telefon och det kanske skulle vara en hjälp för dig.