DVD-recension: The Accidental Husband

Doktor Emma Lloyd (Uma Thurman) försörjer sig på att i direktsänd radio hjälpa kvinnor med deras struliga karlar. Hon är en, förmodligen självutnämnd, kärleksexpert som förespråkar att man ska begära kärlek av sin partner. ”Varför nöja sig med en pojkvän när man kan kräva en man?” är en av alla one-liners hon slänger sig med. ”Söker du gnistor kommer du bränna dig!”. Ja, ni hör själva. Tjejen är inget fan av passionerade, impulsiva kär-"lekar". Hon vi...

Doktor Emma Lloyd (Uma Thurman) försörjer sig på att i direktsänd radio hjälpa kvinnor med deras struliga karlar. Hon är en, förmodligen självutnämnd, kärleksexpert som förespråkar att man ska begära kärlek av sin partner. ”Varför nöja sig med en pojkvän när man kan kräva en man?” är en av alla one-liners hon slänger sig med. ”Söker du gnistor kommer du bränna dig!”. Ja, ni hör själva. Tjejen är inget fan av passionerade, impulsiva kär-"lekar". Hon vill ha stabilitet och schemalagda ömhetsbevis, hon vill ha Colin Firth. Därför råder hon kvinnor som dejtar oberäkneliga, varmblodiga män att dumpa på direkten och sedan brukar historien vara snipp snapp snut.



Så är icke fallet när Patrick Sullivans fästmö lämnar honom på kärleksdoktorns inrådan. Patrick (Jeffery Dean Morgan) blir fly förbannad och inger sig i maskopi med en indisk tonårshacker för att hämnas på Dr. Emma Lloyd. Och eftersom den här filmen sorterats in under genren ”romantisk komedi” vet vi precis vilken vändning den lilla hämndaktionen kommer att ta.

The accidental husband är inget jag skulle hänga i min julgran. När de står med halv- och ibland heltråkiga skämt upp till knäna kommer ingen av dessa duktiga skådespelare till sin rätt, och vissa inslag i en i övrigt rätt simpel handling känns bara superkonstiga. Som det återkommande indiska temat, är det verkligen tänkt att man ska köpa Jeffery Dean Morgan som asiat? Och vad är grejen med den promiskuösa pappan?

Mot slutet lyckas man ändå piska upp lite (nyckelordet i meningen är lite) engagemang för de här människorna, och visst, budskapet är rart. Men låt mig bespara dig de här 87 minuterna av dina ungdomsår genom att här och nu förmedla läxorna The accidental husband har lärt mig. Ett: Visst kan man bränna sig på gnistor, men utan dem lyser den livslånga lågan med sin frånvaro. Två: Colin Firth är ingen garanti på kvalitet.

2