Användartext: Transcendental Meditation

Du har säkert upplevt att du i situationer har känt stress, orolighet och ångest inför något eller av något. Det kan vara dagen innan ett viktigt prov, ett gammalt minne som kommer fram eller något annat. Detta är vanligt i förekommande i vårt västerländska samhälle och har under de senaste tiotal åren ökat. Googlar man skall man finna att det finns många olika behandlingar och sätt att minska stress och dylikt på, skogspromenader, massage, yoga etc. Alla kanske inte bor vid en...

Du har säkert upplevt att du i situationer har känt stress, orolighet och ångest inför något eller av något. Det kan vara dagen innan ett viktigt prov, ett gammalt minne som kommer fram eller något annat. Detta är vanligt i förekommande i vårt västerländska samhälle och har under de senaste tiotal åren ökat. Googlar man skall man finna att det finns många olika behandlingar och sätt att minska stress och dylikt på, skogspromenader, massage, yoga etc. Alla kanske inte bor vid en skog, alla kanske inte har någon som är duktig på att massera en och man har kanske inte råd att gå på yogakurser. Jag kommer här att presentera en billig och effektiv metod för att behandla stress och bli mer avslappnad.

Historia
Transcendental meditation är en form av mantrameditation och introducerades i Indien av Maharishi Mahesh Yogi 1955. 1957 börjar han turnera världen runt och lära ut meditationstekniken. Det var inte förrän på andra hälften av sextiotalet, när Beatles började utöva transcendental meditation, som folk på allvar fick upp ögonen för den. Sedan dess har den bara växt och växt och idag sägs nära 6 miljoner människor lärt sig transcendental meditation.

Transcendental Meditation är ett effektivt sätt att minska stress och blir mer avslappnad.
Transcendental Meditation är ett effektivt sätt att minska stress och blir mer avslappnad.


Maharishi Mahesh Yogi beskriver sin teknik som enkel och man behöver inte ha några speciella förkunskaper för att kunna meditera. Det finns i och för sig kurser man kan gå för att lära sig allt om det, men det går lika bra att lära sig hemma. Jag ska här i fem steg gå igenom hur man utövar Transcendental meditation.

Steg 1
Välj ett ord att använda som fokus i din meditation, ett mantra. Du kan använda ett namn på Gud, nonsens stavelse eller ett neutralt ord. Jag föreslår ordet "en". Sanskritordet "Aum" har använts i årtusenden. Du vill ha ett ord som du inte kopplar någon energi till, ett ord som låter dit sinne sväva fritt.

Steg 2
Sitt i en bekväm upprätt ställning på en stol som inte distraherar dig genom att vara alltför obekväm eller för avkopplande. Rummet kan vara svagt upplyst som ett stöd till avkoppling. Sitter ner med benen utan att korsa dem, låt fötterna vara på golvet om det är bekvämt. Armarna bör mjukas upp och vila längs sidorna. Handflatorna uppåt är traditionellt, men inget krav.

Steg 3
Blunda och låt tankarna passera en efter en tills ditt sinne bosätter sig. Detta kan ta några minuter, ha tålamod. Det är normalt för sinnet att småprata lite. Denna process handlar inte om att stoppa sinnet från att småprata, det handlar om att inte ge sinnet någon uppmärksamhet. Här ligger fokus på själen av den person som också har ett sinne.

Steg 4
Gör inga ansträngningar, introducera ditt mantra i dina tankar. Låt den göra vad den vill, studsa runt i hjärnan, i tysthet ersätta dina tankar, även försvinna och återkomma. Det viktiga är att undvika ansträngning. Du behöver inte arbeta på denna process. Håll dig lugn hur det än går.

Steg 5
Kolla klockan då och då, återigen utan någon ansträngning. Ditt mål är att spendera 20 minuter med ditt mantra. När de 20 minuterna är uppnådda, hålla ögonen stängda. Säg tack tyst och släpp mantrat. Sitt stilla en minut eller två, tills du känner dig redo att möta världen. Gradvis öppna ögonen och gå om din dag.

Källa: http://www.ehow.com/how_2323307_do-transcendental-meditation.html