Jakob Hellman gör comeback

1989 belönades den nästintill mytiska och superhyllade Jakob Hellman med en Grammis för sitt debutalbum "… och stora havet". Därefter försvann han hastigt, utan någon uppföljare till succén eller några spelningar att tala om. Han bosatte sig i Bryssel och hade till synes lämnat rampljuset bakom sig. Nu, nästan 20 år senare, är han tillsammans med Reeperbahn (Olle Ljungströms band) och tyska gruppen Alphaville aktuell med "Forever Young", en revivalturné f...

1989 belönades den nästintill mytiska och superhyllade Jakob Hellman med en Grammis för sitt debutalbum "... och stora havet". Därefter försvann han hastigt, utan någon uppföljare till succén eller några spelningar att tala om. Han bosatte sig i Bryssel och hade till synes lämnat rampljuset bakom sig. Nu, nästan 20 år senare, är han tillsammans med Reeperbahn (Olle Ljungströms band) och tyska gruppen Alphaville aktuell med "Forever Young", en revivalturné för att hylla 80-talet. Han har tidigare berättat att nya låtar långsamt börjat ta form, men på den stundande turnén är det låtarna från "...och stora havet" som gäller.
– Det är någon som sagt till mig att jag borde göra något sådant här. Spela min gamla skiva för att bli av med den. För min egen skull, säger Jakob Hellman till Nyhetsmorgon.

Jakob Hellman tar emot en Grammis för "Årets Nykomling" 1989: