Laila Bagge Wahlgren svarar!

Tycker du det är värt att kompromissa med sin musik bara för att slå igenom? Det vill säga tänja på sina egna ambitioner bara för att kunna leva på sin musik.Man måste själv bestämma om man vill ha sin musik som hobby eller om man vill leva på det. Musik är precis som alla andra branscher där man måste vara lyhörd på vad konsumenten vill ha för att tjäna pengar på det. Personligen vill jag leva på musiken så jag är beredd på att göra som alla andra företag som vill lyc...

Tycker du det är värt att kompromissa med sin musik bara för att slå igenom? Det vill säga tänja på sina egna ambitioner bara för att kunna leva på sin musik.
Man måste själv bestämma om man vill ha sin musik som hobby eller om man vill leva på det. Musik är precis som alla andra branscher där man måste vara lyhörd på vad konsumenten vill ha för att tjäna pengar på det. Personligen vill jag leva på musiken så jag är beredd på att göra som alla andra företag som vill lyckas, och det innebär att kompromissa. Man kanske inte själv tycker att den låten som blev en hit är bäst men publiken gör det och dom är ju köparna.



Vad var din största dröm när du var tonåring? Och vad är din största dröm nu?
Jag ville bli artist. Min dröm nu är att fortsätta bygga de bolag jag har så att de blir framgångsrika.

Vart ser du dig själv om 10 år?
Jag håller nog på med samma sak som nu, jag anser att mitt jobb är som en hobby vilket jag älskar att syssla med.

Vad lyssnar du på för musik privat? Nämn några av dina favoritlåtar eller band genom tiderna!
Jag är allätare som man säger. Jag tycker om allt från rock och pop till r&b. Kiss är ett favoritband och Michael Jackson var en fantastisk artist

Jag ska om 2 månader till en studio för första gången och sjunga in några låtar som min morbror skrivit till mig. Saken är den att jag är extremt rädd för micken och jag undrar hur jag ska göra för att övervinna detta? Lite läskigt när ljudet blir så högt och att det typ sprider sig på olika ställen där högtalarna sitter. Detta är min svagaste punkt inom musiken.
Tänk på att i en studio kan man sjunga om hur många gånger som helst. Jag kan berätta att jag hört Jennifer Lopez och Madonna sjunga i studio och det var inte så bra alla gånger. Tänk på att bara för att man är en känd artist så sjunger man inte alltid så bra.

Känner du att du är färdiglärd i ditt jobb eller lär du dig fortfarande nya saker?
En sak man ska lära sig inom alla yrken är att man aldrig blir färdiglärd. Tror man att man är det så kommer man inte kunna utveckla sig mer och stannar av vilket inte är bra. Då kommer det alltid en ny ung person som är hungrig och har nytt tänk som snor ens jobb.

Vad kräver du av en artist, förutom en bra röst?
Starquality. Det finns så många som kan sjunga bra men det finns väldigt få som har starquality.

En av mina bästa vänner vill verkligen bli sångerska, problemet är bara att hon inte sjunger speciellt bra. Men ingen vågar säga det till henne. Ska jag försöka tala om det för henne på ett bra sätt och i så fall hur, eller bara låta henne hållas?
Jag tycker att man ska vara ärlig om hon frågar hur det låter. Säg att du tycker att hon är fantastisk men om hon ska tävla mot alla artister där ute så måste hon hårdträna för just nu så låter det inte tillräkligt bra. Ge henne en morot, säg att alla som är artister tränar varje dag och tar lektioner i sång och så vidare.

Vilken av Idol-deltagarna från din tid i juryn tycker du är allra duktigast?
Erik!

Hej Laila, jag har en fråga till dig. Tycker du att det är någon idé att söka till Idol även för någon som är helt blind? Eller tror du att det skulle bli svårt för någon som är det att komma långt i ett sådant program, med tanke på att utseende och scenspråk är väldigt viktigt? Eller tror du att det skulle fungera och att man skulle kunna utveckla det precis som alla andra, om det visade sig att ni tyckte att man sjöng tillräckligt bra?
Sjunger man bra, spelar det ingen roll om man är blind.

Vad är du mest stolt över i din karriär? Och finns det något du ångrar att du gjort/inte gjort?
Man ska aldrig ångra något man gjort för det har gjort dig till den du är idag. Man kan titta tillbaka och säga att "oops det var ett misstag men jag lärde mig något och jag kommer aldrig att göra det igen".