"Min ungdom" – med Hanna Hellquist

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Vad hade du för drömyrke som ung?
– Faktiskt det som jag gör nu. Jag ville skriva, prata i radio, träffa massa spännande människor. Det fanns ingen KY-utbildning i det så jag blev journalist. Och nu är jag en otroligt priviligerad journalist som har jävligt roligt på jobbet.

Hur gammal var du första gången du hånglade?
– Jag skulle fylla fjorton. Det var på den grekiska ön Andros, jag hade druckit en halv öl till lunch och följde med Stratos till stranden där han stoppade sin tunga i min mun. Allt jag kunde tänka på att jag var tvungen att köpa en håv, för jag hade sett att det bodde en bläckfisk långt därute i viken när jag snorklade. Sen köpte jag en håv och fångade bläckfisken. Men jag släppte i den igen.

Vad för typ var du på gymnasiet?
– Jag var jag. Duktig i skolan, lite lillgammal, ganska rolig, mycket kompisar men inte liksom cool. Jag trivdes väldigt bra i skolan.

Vilka kändisposters satt uppklistrade på väggarna i ditt tonårsrum?
– Beatles! Innan dess hade jag cirka tvåhundra hästplanscher.

Vad vet du idag som du önskar att du visste när du var 15?
– Att patriarkatet aldrig kommer göra dig några tjänster, så gör inte det några.

Fler ungdomar:
Agneta SjödinAmetist AzordeganAndres LokkoAnneli AlhankoBabben LarssonBosse BildoktornCarina BergCissi WallinDavid FjällDogge DoggelitoFilip HammarFredrik WikingssonFritjof & PikanenHans RoslingHenrik FexeusJesper RönndahlJohan GlansJohan SOL StattinJosefin JohanssonKristian AnttilaMackan EdlundMalin OlssonMarcus BirroMargret AtladottirMartin MelinMia TörnblomMiss LiMårten AnderssonPatrick EkwallRickard OlssonMargret AtladottirTobbe BlomZandro SantiagoÖzz Nûjen

Vem vill du att vi frågar ut härnäst? Droppa ditt förslag i kommentarerna!