Världens bästa ungdomsfilmer #1

EASY A (2010, USA)En vit liten lögn kan få stora konsekvenser om fel person råkar höra och rykten har en tendens att sprida sig snabbt. Detta får Olive erfara när hon drar en nödlögn för att komma undan en campinghelg. En påhittad dejt leder till en påhittad sexdebut och snart har hela karusellen av smaskigt skvaller dragit igång. Från att ha varit en i mängden blir Olive den mest omtalade eleven på skolan. Till en början njuter hon av all uppmärksamhet och hjälper själv till ...

EASY A (2010, USA)
En vit liten lögn kan få stora konsekvenser om fel person råkar höra och rykten har en tendens att sprida sig snabbt. Detta får Olive erfara när hon drar en nödlögn för att komma undan en campinghelg. En påhittad dejt leder till en påhittad sexdebut och snart har hela karusellen av smaskigt skvaller dragit igång. Från att ha varit en i mängden blir Olive den mest omtalade eleven på skolan. Till en början njuter hon av all uppmärksamhet och hjälper själv till med ryktesspridningen genom att låtsats att hon har sex med en vän för att öka hans status. När de negativa konsekvenserna börjar komma väljer hon att leva upp till sitt nya rykte; att hon är en lössläppt slampa.


Easy A är en underbar komedi som bjuder på många skratt. Skådespelarna gör ett fantastiskt jobb och levererar klockrena repliker utan att det blir för mycket. Filmen driver träffsäkert med sig själv och hela high school-genren. En klar favorit i filmhyllan!




LIGG MED MIG (2011, Norge)
Välkommen till Skoddeheimen! Ett litet samhälle där alla verkar känna varandra och det ligger en dyster stämning över bygden. Här bor femtonåriga Alma som utöver kompishäng och fantasier om pojkvän tillbringar mycket tid vid telefonen; hon ringer regelbundet till en telefonsexlinje för att få utlopp för sin växande sexualitet.


Ligg med mig är en härlig komedi om hur det är att vara ung och kåt men samtidigt finns det ett djup och filmen reflekterar över de problem som kan uppstå när man är en hormonfylld tonåring. Känslorna pendlar genom filmen och ibland ligger tårarna lika nära som skrattet. Det absolut bästa är igenkännelsefaktorn, speciellt om man är uppvuxen på en liten ort. Vem har inte skämt ut sig på en fest, haft en snokande granne eller haft en läppglansberoende fjortis i klassen?




VÄRLDENS BÄSTA UNGDOMSFILMER:
Del #2: Hip hip hora och Tjenare kungen
Del #3: A Walk to Remember och John Tucker Must Die
Del #4: Submarine och Heartbeats