Världens bästa ungdomsfilmer #2

HIP HIP HORASofie har precis börjat sjunde klass och ser fram emot högstadiet med allt vad det innebär. Ny skola, nya lärare, nya människor. Som nybliven tonåring på väg in i vuxenvärlden börjar killar och fester tar en allt större plats i hennes och hennes närmsta vännernas liv. På en fest blir Sofie alldeles för full och skolans tuffa killar passar på att utnyttja detta. De klär av henne och tar bilder på Sofie där hon har sina trosor på huvudet, en bild som Sofie på månd...

HIP HIP HORA
Sofie har precis börjat sjunde klass och ser fram emot högstadiet med allt vad det innebär. Ny skola, nya lärare, nya människor. Som nybliven tonåring på väg in i vuxenvärlden börjar killar och fester tar en allt större plats i hennes och hennes närmsta vännernas liv. På en fest blir Sofie alldeles för full och skolans tuffa killar passar på att utnyttja detta. De klär av henne och tar bilder på Sofie där hon har sina trosor på huvudet, en bild som Sofie på måndagen hittar upptejpad på sitt skåp där någon också skrivit "hora" med svart spritpenna. Ryktet går och Sofie gör det hela värre för sig genom att "rädda" situationen...


Hip hip hora är en väldigt tänkvärd film om hur svårt det är att balansera mellan att vara barn och vuxen. Den har dessutom hög igenkänningsfaktor, alla minns väl sin första dag på högstadiet?




TJENARE KUNGEN
Tjenare kungen är en svensk ungdomsfilm som spelades in 2005. I filmen är det 80-tal och 19-åriga Abra är den sista punkaren i sin lilla by. På typiskt tonårsvis gör hon revolt och bestämmer sig för att sticka till Göteborg, där hon startar punkbandet Tjenare kungen med kompisen Millan. De drömmer om att ge ut en singel till jul.


Tjenare kungen innehåller både kärlekstrassel, drömmar, uppror och kompisproblem som tillsammans blir en färgstark, trevlig film. Dessa ingredienser bildar en megabra ungdomsfilm som tittaren nästan garanterat blir glad av!




VÄRLDENS BÄSTA UNGDOMSFILMER:
Del #1: Easy A och Ligg med mig
Del #3: A Walk to Remember och John Tucker Must Die
Del #4: Submarine och Heartbeats