Way Out West slopar festivalköttet

Foto: Way Out West – Vi tvingar inte folk att sluta äta kött, men om vi kan påverka miljön om så endast för några dagar så gör vi det. Vi vill sudda bort myterna om att vegetarisk inte är gott och inte mättar, vi vill ifrågasätta normen om att kött är det normala och vegetariskt det onormala, skriver festivalledningen på sin hemsida.Anledningen är förstås köttindustrins negativa klimatpåverkan. Först kändisarna, nu festivalernaRedan 2007 kom FN med rapporten "Livest...

Foto: Way Out West
Foto: Way Out West

– Vi tvingar inte folk att sluta äta kött, men om vi kan påverka miljön om så endast för några dagar så gör vi det. Vi vill sudda bort myterna om att vegetarisk inte är gott och inte mättar, vi vill ifrågasätta normen om att kött är det normala och vegetariskt det onormala, skriver festivalledningen på sin hemsida.
Anledningen är förstås köttindustrins negativa klimatpåverkan.

Först kändisarna, nu festivalerna
Redan 2007 kom FN med rapporten "Livestock´s long shadow", som visar att köttproduktionen är ett av de absolut största miljöhoten både lokalt och globalt, och att den bidrar till de allvarligaste miljöproblemen vi har.
Ett par år senare fick Paul Mc Cartney med sig en hel drös kändisar i kampanjen “Meat Free Monday”, och nu är det alltså Way Out Wests tur att ta ställning.


Veggokäk till artister, publik och funktionärer
Blur, Kraftwerk och Laleh är bara några av de artister som kommer att serveras grönt käk i Göteborg i dagarna, precis som publiken och alla funktionärer.
– Om ni väljer att äta en bratwurst efter festivalen är helt upp till er. Men under festivalen i Slottsskogen finns inte det alternativet, förklarar ledningen.
Förhoppningen är att andra festivaler ska haka på.

På fredagskvällen spelar Blur.
På fredagskvällen spelar Blur.

En suverän insats för klimatet eller en jobbig pekpinne som sabbar nöjet? Vad tycker du? Rösta i forumet!