user-image
Okänd
Tjej

Min kompis är lite mer med någon annan och jag blir avundsjuk för att vi är bästisar! me man kan tro att hon gillar den andre mer. jag vågar inte prata med henne heller!! så vad ska jag göra??


SVAR

En vänskap är som vilken relation som helst, dvs det händer saker som den ena kanske inte är nöjd med, båda utvecklas åt olika håll, och saker förändras osv. Det finns därför ingen vänskap som ser likadan ut, år ut och år in, eftersom det inte finns någon människa som står helt stilla i sitt liv, utan man förändras hela tiden då man får nya erfarenheter osv. Det enda sättet att få en vänskap att fungera över lång tid, är därför att man pratar om dom förändringar som inträffar, och att man berättar för den andre när det är något man inte är nöjd med, eller det finns något som gör en ledsen. Pratar man inte, kan man aldrig lösa dom problem som uppstår, och det finns som sagt inga problemfria vänskaper, eller relationer överhuvudtaget, varför man måste lära sig det här förr eller senare.

Så, nu när du har det här läget att du börjar tro saker om din kompis, och börjar känna dig lite avundsjuk osv, finns det inget annat att göra än att du pratar med henne. Om du tycker det är läskigt och du inte vet vad du ska säga, kan du förbereda dig hemma genom att sitta och skriva ner dina tankar och det du skulle vilja säga till henne, eller fråga henne om. Sedan kan du repetera lite för dig själv innan du säger till din kompis att du behöver prata med henne i lugn och ro.
Gör du detta, kommer du få svar på dina frågor, och ni kan tillsammans se om ni kan göra något åt problemet. Lyckas man med det så brukar vänskapen bli bättre, men går man och känner som du och inte säger något är det stor risk att man till slut glider ifrån varandra. Så du måste faktiskt ta mod till dig och prata med henne, det finns inga andra genvägar tyvärr.

Visningar : 456