user-image
Okänd
Annat

Är det fel att ha ett sexuellt förhållande med sin kusin


SVAR

Nej, det behöver inte vara fel. Det finns kusiner som lever tillsammans och det är inget olagligt att göra det.
Men även om det inte är fel utifrån ett lagligt perspektiv, så är det inte alltid helt okomplicerat att ha ett förhållande med sin kusin. Personer i släkten kan reagera negativt då vissa ändå anser att kusiner är för nära släkt för att vara tillsammans, och den attityden kan självklart vara jobbig att hantera.
Sedan finns det andra svårigheter beroende på att man är släkt, och det är tex att det kan vara svårt om man av olika anledningar vill bryta förhållandet. Då går man tillbaks till att vara "vanliga" kusiner igen, och det är inte alltid helt oproblematiskt. I vanliga fall behöver man ju inte umgås med den man haft ett förhållande med om man inte vill, men är man släkt, "slipper" man inte ifrån varandra lika lätt, om man nu skulle vilja det.

Men bortsett från dom här sakerna som blir lite speciella just för att man är släkt, så finns det inget som säger att man inte kan ha en bra kärlekrelation med sin kusin. Men båda får kanske vara beredda på att hantera dom här svårigheterna jag nämnde, och oftast gör man det bäst tillsammans genom att prata med varandra om sådana här saker.

Visningar : 488