user-image
Okänd
Kille

Är ihop med en tjej som jag har varit i flera månader men nu vet ja inte, allt känns tungt. hon är mest lessen och arg på grund av skolan och vänner och mig. jag är lessen för att hon är lessen. jag älskar henne när hon är glad. men när hon är såhär. vet ja inte. har svårt att tyda mina känslor. som var så självklara förrut. men jag vill ju inte mista henne.


SVAR

Visst påverkar det den andre om partnern är nere, ledsen och arg hela tiden. Det kan ju vara svårt att ha en bra relation ifall den andre är "upptagen" i sina egna känslor hela tiden.
Men samtidigt kan det ju vara så i ett förhållande att den ena hamnar i någon typ av kris som gör att förhållandet påverkas, och det går ju inte heller att säga att ens partner måste vara glad hela tiden. Men som sagt, blir det för mycket av negativa känslor, så blir det oftast problem för båda, varför man behöver prata om sådant här.

Så mitt råd i ditt fall är att du helt enkelt sätter dig ner och pratar med din tjej, och berättar för henne hur du uppfattar henne nu förtiden och hur du känner det när hon är nere, ledsen och arg hela tiden. Det finns sannolikt en orsak till hennes beteende som ni kanske kan prata om, och där du kanske kan hjälpa henne och stötta henne. Du räknade ju upp skolan, vänner och dig själv som orsaker, men om ni pratar så kanske ni kan bena ut problemen vart och ett och se exakt vad det är som gör henne så här, och om det går att förändra något.
Eller så kanske det är så att ni inte hittar några större problem som är orsaken, utan det handlar mer om att din tjej helt enkelt inte tänker sig för utan bara låter sitt dåliga humör lysa igenom jämt utan att tänka på hur andra/du uppfattar det.
Men oavsett om det finns en orsak som ni kan göra något åt eller inte, så är det ändå viktigt att din tjej får veta hur du uppfattar henne och er relation, så hon får en chans att ändra sig, och/eller ta tag i det som gör henne arg och nere. För som jag sade, så kan man ibland bli så inne i sina egna känslor att man inte tänker på hur det kan uppfattas av dom som står en nära, och då är det bra om man blir påmind om det så man inte helt plötsligt står där en dag och upptäcker att ens partner gjort slut utan att man fått en chans att ändra på det som var fel.

Så, prata med henne, och hör vad hon säger om det hela, och hur hon tänker att ni skall kunna ha ett bra förhållande framöver, så hoppas jag att ni kommer fram till en lösning som funkar för er båda.

Visningar : 428