user-image
Okänd
Kille

Jag är en kille på 15 år och har en tjej som är 13, snart 14. Problemet är just det att hon vill ha sex osv. Och många killar tycker väl nu att det låter jättebra med en villig tjej, det tyckte även jag, innan hon framförde sin vilja, och nu när jag äntligen har allt det jag ville ha innan, framdukat utan någon utmaning och/eller förvarning så har jag drabbats av kalla fötter och vill vänta, är det normalt? Och sedan, är det normalt att tjejer på 13 år verkligen är så intresserade av sex? Det är också det att jag vill, tro det eller ej, vänta med min debut tills jag har hittat ett mer seriöst förhållande, eftersom det nuvarande inte är det till en högre grad. Och då kan jag väl även ta en annan passande fråga: att ha analsex, blir man av med oskulden då också eller?


SVAR

Att snacka med kompisar och tänka för sig själv att ha sex är ofta en helt annan sak än att hamna i en situation där det blir allvar. Då dyker frågorna upp: Känner jag mig redo att ha sex? Vill jag ha sex för första gången med just henne/honom? Är jag normal om jag säger nej? osv, osv.

Den här typen av frågor inbillar många sig att bara tjejer får i huvudet, och att killarna inte bryr sig så mycket då dom bara är kåta och vill ha sex med vem som helst och hur som helst. Men inget kunde vara mer fel. Killar får också dom här tankarna, men kan samtidigt känna en press att just för att dom är killar, så är det något fel om dom inte bara kastar sig över första villiga tjej. Det är en av anledningarna till att en hel del killar gör sin sexdebut för tidigt och med fel partner mot vad dom egentligen skulle velat.
Men det är alltså helt normalt att tänka så här, för att ha sex med någon för första gången är stort, vare sig man är kille eller tjej. Och om man är rädd om sig själv, vilket jag självklart hoppas att alla är, så har man inte sex förrän det känns rätt för en själv, och förrän man hittat den partnern som man verkligen vill dela det här ögonblicket med.
Så i det avseendet hoppas jag att du har modet att stå för hur du känner och vänta med sex tills det är rätt tillfälle för dig. För du har bara en sexdebut här i livet, och du är fortfarande väldigt ung så du har tid på dig (dom flesta gör sin sexdebut mellan 16 och 17-års ålder).

När det sedan gäller din tjej så tycker jag inte att du skall fundera i termer av normal och onormal. Det finns personer som blir intresserade av sex väldigt tidigt i livet. Men samtidigt vill jag säga att många yngre tjejer som är tillsammans med äldre killar, tror att dom måste visa sig intresserade av sex, för att killen skall fortsätta att vilja vara med dom. Det är alltså lätt för en yngre tjej att gå i fällan när det gäller att försöka visa sig äldre än vad man är. För visst, det är väldigt tidigt att vilja ha sex när man är 13. Många 13-åringar kan vara intresserade av sex, men dom flesta vill inte ha sex i den här åldern när det väl kommer till kritan, varför man visst kan misstänka att din tjej känner en viss press för att du är äldre och försöker "påskynda" sin egen utveckling. Men eftersom jag inte träffat henne eller vet hur hon resonerar så kan det inte bli mer än en misstanke.
Skulle du dock prata med henne och berätta hur du själv känner, och att du vill vänta med sex, så kan det alltså hända att hon själv känner en lättnad även om hon kanske inte visar det.

När det sedan gäller din fråga om oskuld, så har det här begreppet olika innebörd beroende på om man är homosexuell eller heterosexuell. Om en homosexuell kille frågat mig, skulle jag säga att han blivit av med oskulden när han haft ett analt samlag, men eftersom du är heterosexuell så gäller nog den gamla definitionen, nämligen att man förlorar oskulden när man haft ett vaginalt samlag.

Visningar : 515