user-image
Okänd
Tjej

Jag är kär i min chef. han är typ 9 år äldre än mig. vi brukar prata o ha kul ihop men jag har ännu inte vågat säga som det är… vad ska jag göra?


SVAR

I ditt brev säger du inget om hur gammal du själv är, varför jag kommer utgå från att du själv är vuxen och har en typ av anställning för din försörjning. Skulle du vara ungdom och typ ha något extraarbete så du själv är skolungdom emedan han är vuxen, skulle svaret blivit ett helt annat, men nu utgår jag alltså från att ni båda är vuxna.

Att bli kär i sin chef är i sig inget ovanligt, och egentligen behöver det inte vara någon större skillnad mot att vara kär i vem som helst. Inte heller brukar en åldersskillnad på 9 år vara speciellt betydelsefull när båda är vuxna (skulle alltså varit stor skillnad om en varit barn/ungdom fortfarande emedan den andre är vuxen). Så, i princip kan jag råda dig till att behandla det hela som du skulle ha gjort om du blivit kär i vem som helst. Men, visst kan det samtidigt finnas en del saker som blir lite annorlunda när det är just chefen man blir kär i. Det skulle ju tex kunna bli väldigt jobbigt för er båda två, ifall du berättar om dina känslor och dom inte är besvarade. Likadant skulle det kunna bli väldigt jobbigt om ni inledde ett förhållande som sedan tar slut.
I båda fall "tvingas" ni umgås dagligen och det kan då vara svårt att hitta tillbaka till en vanlig chef-medarbetar-relation igen. Och tyvärr måste jag säga, att jag även har erfarenhet av att situationen i sådana lägen blivit så pass ohållbar att någon känt sig tvingad att sluta, och i vissa sällsynta fall har chefen agerat på ett felaktigt sätt för att personen ifråga självmant ska sluta, då han/hon tyckt att det varit för jobbigt att vara kvar på samma arbetsplats. Så, visst kanske man måste tänka en och två gånger ifall man VILL inleda ett förhållande med chefen, om det nu skulle vara så att känslorna är besvarade. För det är faktiskt inget som säger att man måste agera utifrån känslorna bara för att man är kär. Ibland kan man välja att låta bli, då man helt enkelt inte vill gå in i en sådan relation, eller för att det finns andra hinder. Men detta måste man avgöra själv, varför du själv måste fundera över ifall du är beredd att ta chansen med honom, och även är beredd på att det kan bli tufft om det inte funkar eller han visar sig vara ointresserad av dig rent kärleksmässigt. När det sedan gäller åldersskillnaden, så är min erfarenhet att det inte brukar vara något större problem om båda är vuxna, men återigen så är det du som måste avgöra detta. Anser du själv att det är ett problem, och du känner att ni inte är på samma nivå, så kan det också vara ett skäl för dig att avstå från att försöka få en relation med honom. Så, fundera över det hela, sedan får du bestämma vilken väg du vill gå.

Visningar : 446